Almás habcsók karácsonyra

A habcsók az egyik legegyszerűbb karácsonyi édesség. Jól mutat a karácsonyfán és az ünnepi asztalon is. Készítsétek el ti is az almás változatát az alábbi recept szerint!

Hozzávalók kb. 20 darabhoz
40 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy főzőmargarin, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1,5 kg alma, 1/2 zacskó sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor , 1 /2 citrom leve, 1 /2 teáskanál őrölt fahéj csipetnyi só, a tepsi kikenéséhez zsiradék a szóráshoz porcukor.

Elkészítés

A vajat vagy a főzőmargarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd a vajas (vagy margarinos) krémbe keverjük, és simára eldolgozzuk.

Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük. Meghámozzuk, majd lehetőleg egyforma, apró darabokra vágjuk és citromlével meglocsoljuk, hogy meg ne barnuljanak. Végül a gyümölcsdarabokat a tésztába keverjük, és őrölt fahéjjal ízesítjük.

habcsok_640

Margarinnal vagy más zsiradékkal kikenünk egy sütőlemezt, és az almás tésztából vízbe mártott kanállal kisebb halmokat rakunk rá

A tésztát előmelegített sütőben (villanytűzhelynél 200 fokon, gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Főzzünk egészséges karácsonyi ételeket!

Forrás: