Bableves nyáriasan 2012-09-11 Diéta Megosztás: Tweet A bab sokféle lehet. Kicsi, közepes, nagy, erek, hosszúkás, vese alakú, fekete, fehér, tarka. Sokáig eláll, hiszen szárítva tároljuk, de egy kis áztatás csodákat tesz vele! Hozzávalók 60 dkg fejtett bab 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 kisebb zellergumó 4 közepes paradicsom 1 fej vöröshagyma 2 fokhagymagerezd 1 + fél csokor petrezselyem 1 csokor kakukkfű 3-4 babérlevél fél citrom leve kis pohár tejföl tengeri só Elkészítés 6 fő részére Éjszakára a babot beáztatjuk. Másnap leöntjük a babról az áztatólevet, átmossuk, fazékba tesszük és bőven felengedjük vízzel. Mehetnek bele a megtisztított és és darabolt zöldségek: a felkarikázott sárgarépa, fehérrépa, a negyedbe vágott zellergumó, az egészben hagyott hagyma, és a fokhagymagerezdek. Az ízesítők köveztkeznek: beledobjuk a babérleveleket, a csokorba kötött kakukkfűágakat és a petrezselymet. Sózzuk. Erős lángon forráspontig melegítjük, majd mérsékeljük a hőt és lasúbb tűzön lefedve főzzük. Mikor a bab majdnem megpuhult, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot. Ha szükséges, igazítunk az ízesítésen. A paradicsommal további negyed órát főzzük, majd a tejfölt is hozzáadjuk a leveshez (a tejfölt a forró lével kikeverjük és úgy öntjük bele, hogy ne legyen csomós). Összeforraljuk. A fűszercsokrot, babérleveleket, hagymát, és fokhagymát kiszedjük a levesből. A tűzről lehúzva, a maradék petrezselymet finomra vágva hozzáadjuk a leveshez, belefacsarjuk a citrom levét és azonnal tálaljuk a nyáriasított bablevest. További NoSalty.hu receptek Paprikakrém >> Joghurtos mangofagylalt >> További receptek >> Forrás: