Az elkopott szervezet gyógyíre (x)

55 év felett az emberek 80 %-a, 70 év felett a legtöbb ember degeneratív ízületi gyulladástól szenved, ám a kínzó fájdalmakra létezik szelíd gyógymód.

Ahogy öregszünk, úgy gyengül a porcok regenerálódási képessége. Elvész a porcok rugalmassága és képtelen lesz elnyelni a kívülről érkező kemény ütődéseket és terhelést. Így a szennyezőanyagok könnyen bekerülnek az ízületi membránba és gyulladást okoznak.

Régen elfogadták, mint az öregedéssel együtt járó betegséget, de ma már úgy tekintik, mint számos különböző tényező által kiváltott dolog. A túlzott testmozgáson vagy nagy súlyokkal történő folyamatos terhelésen kívül a genetika, elhízás, tápanyag és a hormonok is bejönnek a képbe. Néha deformált porc okozza.

Az öregedéssel mindenkin előtör a degeneratív ízületi gyulladás, de a legtöbben talán nem is veszik észre. Kétszer annyi férfi szenved ettől a betegségtől, mint nő.11632Tünetek

A degeneratív ízületi gyulladás folyamatosan alakul ki, így korai fázisban a legtöbben nem is éreznek fájdalmat. Először az ízületek kezdenek merevek lenni, majd a folyamat teljében az ízületek elkopnak, így a csontok egymáshoz érnek, jelentős fájdalmat okozva ezzel. Néha kattogó hangot is lehet hallani. Amikor a tünetek súlyosbodnak, az ízületek megnagyobbodnak, mintha fel lennének dagadva, és ha az ízület teljesen tönkrement, el is veszíthetjük mozgási képességünket.

Abban különbözik a reumatikus ízületi gyulladástól, hogy a degeneratív ízületi gyulladás nem fejlődik olyan gyorsan arra a szintre, hogy deformációt okozzon, ezért bárki bármikor tehet erőfeszítéseket azért, hogy megelőzze a deformációt.

Öndiagnosztika

Ha az alábbi tünetek mindennapi életünk során állandóvá válnak, akkor degeneratív ízületi gyulladásra lehet gyanakodni:

– Mozdulatra az ízületek hangot adnak és fájnak.

– Az ízületek fájdalmasan megdagadnak és nehezen mozognak.

– Ha sokáig egy pozícióban vagyunk, az ízületek fájnak.

– Nehéz hajlítani.5461Kezelések

Bár nehéz gyógyítani a degeneratív ízületi gyulladást, a megfelelő kezeléssel és bánásmóddal jelentősen csökkenthetőek a tünetek, ezért nem helyes, ha valaki feladja és visszautasítja a gyógymódokat.

Állandó infravörös masszázs terápiával, a termo-akupresszúrás ceragem-fizikoterápiával, nyújtással elősegíthetjük az ízületi gyulladás javítását, a fájdalom csökkenését és olyan sportokkal, mint az úszás, erősíthetjük a térd körüli izmokat, ezzel megakadályozzuk, hogy a fájdalom újból jelentkezzen.

további információ..

Forrás: