Reflexológia

Az orvostudomány rohamosan fejlődik, mégis egyre többen érdeklődnek az alternatív gyógymódok iránt.

Mi is ez pontosan?

A reflexológia tapasztalatokon alapuló egzakt tudomány. Lényege, hogy a testen található reflexpontok (például a kézen, talpon, vagy a fülön) az egyes szerveinkn vetületei. Ezek nyomása, illetve masszírozása harmonizálja a szervezet energiaellátását.

Ez a gyógymód több ezer éves tapasztalaton alapul, már az ókori egyiptomiak is masszírozták egymás kezét-lábát, szerves részét képezte az általuk alkalmazott különböző gyógymódoknak.sf6llzrg

Ha valamelyik szervünk megbetegedett, a szervnek megfelelő reflexzóna nyomásra érzékennyé válik. Annak masszírozása során a reflexpont fájdalma, és ezáltal a szervi fájdalom, megbetegedés enyhül.

A reflex masszázsnak a megelőzésben van igazán szerepe. Alkalmazása akkor javasolt, amikor még nincs szervi elváltozás, konkrét panasz, csak energiazavar van a szervezetben. A masszázs megszünteti ezt az energiazavart, harmonizálja a szervezetet, ezáltal megelőzi a betegség tényleges kialakulását.

Hatása a szervezetre:

– Serkenti a vér- és nyirokkeringést, az utóbbin keresztül erősíti az immunrendszert

– Elősegíti a salakanyagok kiválasztását, a szervezetből való eltávolítását

– Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését

Fájdalomcsillapító hatása van

5hnn8al7

Ez egy természetes, illetve természet adta gyógyítási mód, ami sokkal hatásosabb lehet a sokszor mellékhatásokkal járó gyógyszeres kezeléseknél. Az emberi szervezet képes az öngyógyításra megfelelő vitalitás esetén. Ennek ellenére előforduló megbetegedések esetén érdemes egy természetes gyógymódot kipróbálni, az ember saját energiáját felhasználva törekedni a gyógyulásra, mielőtt a mesterségesen előállított gyógyszerekhez nyúlunk.

Hiszen gyakran a gyógyszerekkel sem tudjuk elérni a várt eredményt, és az sem ritka, hogy olyan esetben használjuk, amikor szükség sem lenne rá. Már a régi korok orvosai is megállapították, hogy egészségesnek lenni egyet jelent a testen belül fennálló egyensúly, és harmónia létrehozásával, és fenntartásával. Erre azonban egy gyógyszer sem képes.

A módszer hatásosságát magunkon is tesztelhetjük, de kellemes pillanatokat szerezhetünk partnerünknek, vagy gyermekünknek is egy bő fél órás szeretetteljes, enyhe masszázzsal.

Forrás: