A kókuszolaj hat felhasználási módja

Száraz bőr, elvágott ujj, fájós has? Ezekre mind gyógyír lehet egy csepp kókuszolaj! A kókuszolaj nem túl drága és természetes anyag. Nézzük mire lehet felhasználni!

1. Hidratált bőr a kókuszolaj használatával

A kókuszolaj nagyon jót tesz a bőrnek, főleg ha ki van száradva. Felfrissíti, és bársonyossá teszi, hiszen jól hidratál, emellett segít a rácok elleni harcban is, de ami egészségügyileg ennél is fontosabb, hogy segít a pikkelysömör, a bőrgyulladás, az ekcéma és más bőrbetegségek tüneteinek leküzdésében. Ne feledjük, hogy a kókuszolajat gyakran használják a drága bőrápoló krémek alapanyagaként!

kokuszolaj2

2. A kókuszolaj mentálisan nyugtat

A zakatoló mindennapok, a fárasztó munka és a zajos, néha idegesítő család minden energiádat elveszi? A mentális fáradtság enyhítésére is alkalmas a kókuszolaj. A kezünkbe csöpögtetve körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a halántékunkba! A természetes aromájú kókuszdió rendkívül nyugtató.

3. Emésszünk rendesen!

A kókuszolajban lévő telített zsírsavak antibakteriális tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek segítenek a paraziták és a gombák okozta emésztési zavarok, és azok okozta egyéb problémák – például IBS – leküzdésében. Emellett segíti a vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak felszívódását.

kokuszolaj

4. Kókuszizmok?

A kókuszolaj bizonyítottan serkenti az anyagcserét, javítja a pajzsmirigy működését, és megemeli az energiaszintet, melyek segítenek csökkenteni a nem kívánt zsírok felszívódását, miközben növeli az izomtömeget.

5. Sebkezelő kenőcs helyett kókuszolaj

A különböző helyeken keletkező karcolások, sebek, vágások, apró sérülések bár nem fájnak nagyon, de kellemetlenek. Ennek megfelelően szeretnénk, ha minél hamarabb eltűnnének. A kókuszolaj a bekenés után vékony réteg alkot, ami kémiailag kívülről védi a sebeket a portól, a baktériumoktól és a vírusoktól. A kókuszolaj felgyorsítja a gyógyulási folyamatot a zúzódásoknál. Az sem hátrány, hogy az illata is sokkal kellemesebb, mint a gyógyszertári kenőcsöknek.

6. Kend a hajadra!

Több ezer forint egy hajápolóért? Nem biztos, hogy kell ennyit költenünk! A kókuszolaj nagy tápértékkel rendelkezik, ami a hajadnak is jót tesz. Masszírozd a fejbőröd rendszeresen kókuszolajjal, és búcsút inthetsz a korpának! Ez biztosítja sérült hajad számára a nélkülözhetetlen fehérjéket. Sok drága hajápoló termék tartalmaz kókuszolajat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.