Új testben, ugyanaz a lélek…

Létezik-e a lélekvándorlás? Reinkarnáció. Hinni, vagy nem hinni? Ez itt a kérdés. Eldönteni nem lehet, de körüljárni igen.

Történelemórai emlékeinkből, filmekből, illetve vallási ismereteink során hallottunk a lélekvándorlásról. Tényleges bizonyíték azonban nincs a létezésére. Vagy mégis? A vallás, és a filozófia évezredek óta igyekszik kitölteni az emberi értelem számára ismeretlen jelenségeket.

Ebben a felfogásban a lélekvándorlás a halál elfogadását segíti, hiszen az elmúlás során csak a testünktől kell elbúcsúznunk. Másik nézet szerint a lélek addig bolyong testből testbe, míg meg nem szabadul karmájától, hogy végül a nirvána állapotában találjon nyugalmat.

Vallási magyarázat

Valamennyi vallás egyetért abban, miszerint halálunk után a test és a lélek elválik egymástól. A lélek sorsa azonban rendkívül különböző lehet. A reinkarnációs nézet szerint a testből távozó szellem újjászületik. A lélekvándorlás alatt a korábbi életünk azonban hatással van a jelenlegire.

Erre alapoznak azok a terápiás kezelések, melyek a szervezet problémáinak hátterében a régmúltban gyökerező problémák felkutatásával keresi a választ.

kt8u63ud4

Ismeretlen tudás birtokában

Számos ember beszámolója ismerhető meg a lélekvándorlásról. Speciális tanfolyamok, illetve a regressziós hipnózis segítségével tapasztalták meg korábbi életük eseményeit, mialatt idegen országokba, és a múlt tájaira látogattak el.

A kételkedők persze joggal kérdezik, mi erre a bizonyíték? Talán őket is meggyőzi a tény, hogy ezek az emberek a terápiáik során olyan tudásról számolnak be, melyek nem egyeztethetőek össze jelenlegi életükkel. Ismeretlen nyelveket beszélnek, részletesen írnak le történelmi eseményeket, vagy tájakat, ahol még sosem jártak.

Átéljük, de nem értjük

Több kutatás keresi a választ a déja vu jelenségére. Szituációk, amikbe belebizsereg a tested, mert érzed, hogy ezeket már korábban is átélted. Ugyancsak megmagyarázhatatlan jelensége a mindennapoknak, amikor ismeretlen ismerődbe botlasz.

l228seqs

Bár az emlékezetedben kutatva nem tudod hova rakni az illetőt, mégis biztos vagy abban, nem most találkozol vele először. Azok, akik úgy vélik, sikeresen vissza tudnak emlékezni korábbi életeikre, gyakran a jelenben is találkoznak az ott megismert személyekkel. Ezekkel kapcsolatban egyre több beszámoló ad részletes leírást.

Hitetlenek számára is hihető

Annak ellenére, hogy tudományos bizonyíték nem létezik a lélekvándorlásra, a világ népességének több mint a fele hisz a reinkarnációban. Vallási meggyőződésből, vagy saját tapasztalatból, de nem értenek egyet azzal, hogy a halállal véglegesen megszűnünk létezni.

Akik idáig teljes mértékben elzárkóztak a lélekvándorlás tényétől, érdemes jobban elmélyedni a személyes beszámolók, az orvosi vélemények, és a terápiás kezelések eredményeiben, mielőtt kialakítják végső nézőpontjukat.

Forrás: