Színszótár a szőke nőkhöz

A hajszín kihat a személyiségre. Vagy fordítva? Sztereotípia helyett a személyiségjegyek dominálnak. A szőke nők valóban olyanok, ahogy beivódott a köztudatba: butácska, ámde mutatós, és vonzó cicababák?

A szőke Barbie baba effektus

A sztereotípia helyett fedezzük fel, valójában milyen személyiségjegyekkel bírnak a szőke hölgyek. Okos barna, egzotikus fekete, szépséges szőke, és vadóc vörös. Szemünket becsukva, csupán a hajszínre fókuszálva, ehhez hasonló jelzőkkel illetnénk a hölgyeket. Vajon az arany árnyalat valóban a szépség forrása? Most kiderül, mi mást árul el a szőke hajzuhatag a személyiségről?

A szőke nőknek nem kell küzdeniük azért, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek. Azonban annál inkább harcba kell szállniuk, ha azt akarják elérni, komolyan vegyék mondanivalójukat. A történelem szexszimbólumai között nem csak egy szőke nő bújik meg. A férfiak előszeretettel halmozzák el őket figyelmükkel, ők pedig néhány pillantásukkal, angyali bájukkal és kislányos bujaságukkal könnyen térdre kényszerítik az erősebb nemet. Mivel külsőségekben minden szempontból uralják a terepet, külön küzdelmet kell folytatniuk, hogy belső értékeikre is felfigyeljenek. Talán ebből merít a butácska szőkék sztereotípiája?

szőke nők

A szőke  siker receptje

Vidám, barátságos személyiség, aki első pillanatban bizalmat kelt az emberekben. Mindezt kiegészíti a tisztaság és ártatlanság jegyeivel. Jellemük tehát elegendő ahhoz, hogy a csinos külső mögé nézve, belopják magukat a környezetük szívébe. A szőke nőkről az őszinte természetesség jut eszünkbe, az élet szépségeinek szeretete, valamint a segítőkészség és az együttérzés.

A  szelíd szőke személyiség varázsa

A gyengéd, kedves hozzáállás olykor megtévesztő. A szőke nők játszi könnyedséggel érik el, amit a fejükbe vettek, viszont sose harc árán. Helyette a megjelenésük, hozzáállásuk és tapintatos magatartásuk az, ami lefegyverez minden partnert. Egy szőke nőnek minden megbocsátható. Kedvesen, ártatlanul tudja érvényesíteni az akaratát és elérni azt, amire szüksége van.

Vad szőke angyal

A szőkék különös kiváltsága, hogy egyik pillanatról a másikra képesek angyali megjelenésüket kívánatos vadmacskára váltani. Kettős arcuk egyszerre része személyiségüknek, így a szendeséget bármikor képesek szexistennő szerepre cserélni. Ezek után nem lepődünk meg, ha a szőkéket gyakran minden baj forrásaként emlegetik. Vonzerejük mérhetetlen, valamint a buja gondolattársítások is legtöbbször a szőke hajszínnel hozhatók összefüggésbe a férfiak fantáziájában.

Egy híres szőke

Marilyn Monroe hozta be a jégszőke hajszínt a divatba. Az egyértelmű szex szimbólumságával ellentétben nagyon is okos nő volt, sokan nem tudják de 160as IQ-ja volt, tehát az intelligenciaszintje többek szerint magasabb volt Napóleon intelligencia szintjénél. (A mai sztárvilágban Shakira számít ilyen kiemelkedően intelligensnek 140es IQjával)

Forrás: https://napidoktor.hu/index