Sminktetoválás régen, most és holnap

Hogyan változtak a sminktetoválás divatok az elmúlt években? Mi volt dögös a 90′-es években? Mi a divat ma és merre mutatnak a trendek?

Ezekre a kérdésekre ad választ Kalcsu Kati mesterkozmetikus, általános és orvosi sminktetoválás szakértő.

A sminktetoválás a 90′-es évek közepén jelent meg Magyarországon, s azóta is folyamatosan fejlődő terület. A trendek alakulását alapvetően három tényező befolyásolja: mindenekelőtt a divat, majd az annak határt szabó technológiai lehetőségek, végül a sminktetoválók felkészültsége.

A 90′-es években szó szerint értették a sminktetoválást, vagy az akkor divatos nevén a tartóssminket: az erős színek, határozott, markáns vonalak jellemezték a sminktetoválást, ahol az eredmény gyakorlatilag valódi sminket jelentett.

sminkel%25C3%25A9s

„Ezzel szemben napjaink trendje a természetesség: a lágy vonalak, kidolgozott tónusok, személyiséghez tökéletesen passzoló színek adják a trendet, ahol az eredmény egy finom alapsmink, mely kiemeli az előnyöket, elfedi a hibákat, s ez által kiegyensúlyozottá és esztétikussá teszi az arcot” – mondta Kalcsu Kati.

Hozzátette: a sminktetoválás terén öt-tízévente van trendforduló, így nem kell félni senkinek, hogy a sminktetoválása egyik napról a másikra kimegy a divatból. Egyébként pedig a sminktetoválás 2-5 évente történő frissítését úgyis a divat változásainak megfelelően végzik a kozmetikusok.

Forrás: