Hogyan érhető el a csinos és ápolt köröm?

Az elhanyagolt körmöket az ápolatlanság jelenként értelmezzük. Hogyan kerülhető el ez az állapot?

A szép formára vágott, vagy épített körmök, ízlésesen lakkozva sokat változtatnak a megjelenésen.

A körömápolás azonban nem csak a szalonokban valósítható meg. Mindenki képes a saját kezeit is csinossá varázsolni és ehhez nincs feltétlenül szükség drága technikai kiegészítőkre sem.

Lakkozás

A hagyományos körömlakkok tömkelege közül válogathatunk a drogériákban. A megfelelő színeket összeválogatva akár kiegészítőként, a ruhát, megjelenésünket feldobva is viselhetjük a körömlakkot. Ha a tartósság szintén mérvadó és nem szeretnénk folyton a körmeinkkel bíbelődni, a manikűr jelenti a megoldást, ahol a különböző gél-lakkokat használva több hétre biztosítva lesz az ápolt megjelenés.

műköröm 2

A körömlakk tartalma

A lakkok a felhasznált színezőanyagok – pigmentek – segítségével érik el különböző árnyalatukat. A szín mellett a száradási sebesség és a tartósság érdekében a gyártók igyekeznek az igényeket kielégítő körömlakkokat létrehozni azonban az egyes márkák között komoly eltérések lehetnek, ha a kémiai összetevők hosszútávon észlelt egészségkárosító hatását vizsgáljuk meg. Ajánlott tehát az olykor drágább, de jobb minőségű lakkok mellett dönteni.

A műköröm veszélyei

A tartósság mellett a száradási sebesség szintén fontos kritérium. A körmös szalonokban a speciális gél-lakkok száradása az UV lámpa fényével érhető el, így mindössze 3 percet vesz igénybe.  Ezzel együtt azonban foglalkozni kell az UV lámpa fényének lehetséges egészségkárosító oldalával is. Mivel nem egységes az eszközök kialakítása, így nem vonható le általános következtetés, azonban bizonyos esetekben valóban összefüggést találtak a bőrrák kialakulása és az UV fény között.

shutterstock_18388774 Olvas még több cikket a

körmökről, a körömápolásról!

Általánosan ápolt

Manikűr nélkül is elérhető az ápolt megjelenés. A drogériákban kapható körömerősítők használatával kihangsúlyozható a szépen vágott, reszelt köröm. Ha nem szívesen bajlódunk a rendszeres lakkozással, érdemes színtelen, enyhén csillogó vagy fénylő lakkok választani, aminél a kopás lassabban vehető észre, mégis mutatóssá teszi körmeinket.

Erős körmök

A lakkozás és a megkopott színek eltávolítására használt körömlakklemosók szárítják a körmöt. Éppen ezért a szín felkenése előtt ápoló réteg felvitele szüksége, illetve az eltávolítás után mindig használjunk vitaminokkal dúsított kozmetikumokat. Számos termék közül válogathatunk külön erre a célra kifejlesztve. Ne féljünk gondoskodni saját körmeinkről, de ha már így teszünk, semmiképpen se végezzünk fél munkát.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.