Radírozd le az ajkad!

Ahhoz, hogy csókos és finom ajkaink legyenek a nyárra, mindig figyeljünk oda a bőrünk és a szánk hidratáltságára.

Az idő előrehaladtával ajkunk bőre elvékonyodhat és nyáron a nap káros hatási miatt ki is, száradhat. Ilyenkor érdemes pár alapvető trükköt bevetni, hogy ajkunk mindig egészséges és kívánatos legyen.

Készíts radírt barnacukorból!

A kozmetikusok ajánlásával a bőrradírok segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket, ami az első lépés a buja ajkakért és a feszes arcbőrért.  Keverjünk össze három evőkanál barnacukrot, langyos olívaolajjal, vagy mézzel.

Ezt az adagot ne csak a szánkra kenjük, az egész arcunkat beboríthatjuk vele. Ne dörzsöljük erőszakosan, hanem finom apró puha körkörös mozdulatokkal menjünk végig a bőrfelületen. Az ajkunkra vigyük fel a cukrot a fogkefénk segítségével.

Egy-két perc elteltével öblítsük le a bőrünket langyos vízzel, majd kenjük be hidratáló krémmel. Az eredmény nem marad el!

orr9

Kókuszos csókok!

Első olvasásra mindenkinek egy kókuszos sütemény juthat az eszébe.

Ha gyorsan szeretnénk javítani ajkaink puhaságán, elővesszük a táskánkból az ajakírt, vagy a szőlőzsírt, de ezek között sok termék vitatott hatású. Kerüljük a mentolos, kámforos vagy a fenolos készítményeket, mert ezek csak szárítják a bőrt.

Érdemes kipróbálnunk a kókuszolajat, aminek számtalan pozitív hatása van. Mivel telített zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag, egy-két percen belül felszívódik. Nem csak az ajkunk, de a körmünk és a hajunk is nagyon hálás lesz érte, ha kókuszolajjal kenjük be. Érdemes kipróbálni!

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: