A hajszálerek ellenszere

Hogyan távolíthatóak el a miniszoknya legnagyobb ellenfelei, a hajszálerek? Tippek a hajszálér száműzésére!

A szépséghibák két csoportra oszthatóak. Az egyik szexepillé válik, míg a másik – ahova a test számos részén megjelenő hajszálerek is tartoznak- igazi átkot jelent viselőjének. Hogyan szabaduljunk meg az apró, de mégis szemmel látható bőrfelszíni hajszálerektől, legyen az arcon, vagy lábon?

Hajszálér

Valójában az évek múlásával egyre elszaporodóbb hajszálerek, vagy más néven seprűvénák, nem tekinthetőek egészségkárosító problémának, csupán esztétikailag zavaró a megjelenésük. Ez az érv viszont szemernyit sem enyhít a vékony értágulatokkal küzdők mindennapos problémáin.

Kiket érint?

Korra, nemre tekintet nélkül jelennek meg, és folyamatosan terjednek a hajszálerek. Az elszaporodásukat okozhatja az egészségtelen életmód, a sportolás hiánya, de ezzel együtt a túl nagy igénybevétel is. A genetika szintén megnehezítheti a hajszálérrel küzdők harcát. Kialakulásának gátat szabni tehát nehéz, viszont létezik olyan eljárás, mely segít megszabadulni tőle.

0akv4g4y5

A fény ereje

A fényterápia, tehát a fény energiájának egészségügyi problémák megszűntetésére alkalmazott eljárása, egyre szélesebb skálán mozog. Ereje, és szervezetre gyakorolt hatása vitathatatlan, azonban éppen ennyire fontos tudatosítani, hogy önállóan ne kezdjünk kísérletezni vele, főleg ha a saját bőrünket vinnénk a vásárra. Az eljárás sikerének titka, hogy a fény energiáját a vérben lévő hemoglobin nyeli el, majd a felszabaduló hő összehúzza az ér falát, végül felszívódásra készteti a kapillárist.

Az eltüntető tű

Injekció segítségével a hajszálerek hatékonyan, és tartósan szüntethetőek meg a kényes területeken, legyen az a láb, vagy az arc felszínén. A 10-15 perc hosszúságú kezeléseket minden esetben csak szakorvos végezheti a megfelelő vizsgálatokat követően. Az apró tűszúrásokkal mikrohullámok jutnak a bőr alá, melyek összehúzódásra késztetik a vékony ereket. Az eljárás ezzel nem ért véget. A hajszálerek feszívódásának elősegítése érdekében a kezelés után kompressziós harisnya viselése javasolt egy napon át.

Lézer-technika

Ez az eljárás gyakran alkalmazott az arcon megjelenő hajszálerek eltüntetésénél. A fény energiáját felhasználó technika hasonlóan működik, mint a tűvel végzett kezelés. A legnagyobb különbség a kettő között, hogy ez esetben a bőr mélyebb rétegéig lehet hatolni, így a vastagabb, lejjebb húzódó hajszálerek felszívódása szintén elérhető.

hfjmo7094

Kencefice

A termékeket népszerűsítő hirdetések már-már csodásnak mondható hatásai ellenére, a legtöbb külsőleg használható krém és kenőcs nem képes eltüntetni a hajszálereket. Alkalmazásuk azonban nem felesleges, mivel halvánnyá teszi a már látható piros vonalakat. A patikákban kapható jól ismert márkák mellett a gyógynövényboltokban fellelhető vadgesztenyés krémet is érdemes számításba venni.

Van remény…

A hajszálerekkel küzdőknek tehát nem kell végleg búcsút mondaniuk a rövidnadrágoknak, és a formás lábakat kiemelő miniszoknyáknak. Mielőtt azonban komolyabb beavatkozásokra, és ezzel együtt egy nagyobb összeg elköltésére szánják magukat, mindenképpen konzultáljanak szakorvossal a jelenlegi állapotukról, illetve a várható eredményekről.

Forrás: