Life Ball – Bill Clinton az AIDS ellen!

Bécsben bálozott Bill Clinton, Brooke Shields és még számos híresség az AIDS elleni küzdelem jegyében.

Bill Clinton volt amerikai elnök, Brooke Shields filmszínésznő és más hírességek részvételével tartották meg a 19. Life Ballt, vagyis Az élet bálját szombaton Bécsben. Az AIDS-betegeket támogató, látványos gálával és szabadtéri kosztümös parádéval egybekötött jótékonysági estélyre minden évben hírességeket és sztárokat is meghívnak.

Clinton, aki magánalapítványa révén is támogatja az AIDS elleni küzdelmet, már harmadik éve visszatérő résztvevője a rendezvénynek. A volt politikus mellett idén a szervezőknek mások mellett Thomas Gottschalk német műsorvezetőt, Janet Jackson énekesnőt, Brooke Shieldset és Bruce Willis amerikai színész feleségét, Emmát sikerült megnyerniük a Life Ball számára.

Az estélyt megelőző divatbemutató modelljei hagyományosan merész, sokszor bizarr kosztümökben lépnek a közönség elé a patinás Városháza előtti téren felépített hatalmas kifutón. A idei kosztümök témája a föld és a víz után ismét a "négy elem" egyike lesz, ezúttal a levegő. A tervezésre a Dsquared2 duó kapott felkérést. A páros többek között Paris Hiltonnak és Rihannának is tervezett ruhákat.

zag40sa6

Sötét évforduló

2011-ben lesz a 30. évfordulója, hogy felfedezték a HIV-vírust. Michael Gottlieb 1981-ben beszámolt egy ismeretlen vírusról, ami később világméretű járvánnyá nőtte ki magát. Több mint 25 millió ember halt meg eddig a HIV-vírus és az AIDS következményében.

Az AIDS (angolul Acquired Immuno Deficiency Syndrome) jelentése szerzett immunhiányos tünetegyüttes, melyet a HIV-vírus idéz elő – azaz, az emberi immunhiány vírusa. Azért lehet halálos, mert a pusztítja az immunrendszer sejtjeit, elsősorban a T-limfocitákat. Mivel az immunrendszer gyengül, a fertőzések könnyen megtámadják, daganatok jelentkezhetnek, ezért van az, hogy a végén az AIDS-es már egy mások számára nem halálos betegségbe is belehal.

Vajon hányan vannak?

A 2010 decemberi adatok szerint hazánkban a HIV-fertőzöttek száma növekszik. 2010 első felében több,  mint száz megbetegedést regisztráltak – nagy többségük fiatal, homoszexuális férfi. Korábban 50 és 100 között volt ez a szám. Sajnos, egyre fiatalabbak is megfertőződnek: nem ritka a 18-20 esztendős beteg. A fertőzöttek között korábban 15 százalék volt a nő, manapság az ő számuk csökken. A fertőzések legfőbb oka a szakemberek szerint az, hogy az emberek 90 százaléka hazánkban szinte alig rendelkezik információval a HIV-vírusról és az AIDS-betegségről.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.