Barabás Éva az energiabomba

Szinte nincs olyan műsora az RTL Klubnak, melyben Éva ne jeleskedne. Energiája mellett még a felkészültségét is dicsérni kell, mert nem elég kérdezni, tudni is kell.

Úgy látom, iszonyú munkabírásod van. Honnan ez a rengeteg erő?

Azt hiszem, akiknek manapság van munkájuk minden testi és lelki erejüket mozgósítják, hogy bírják a tempót. Amikor pedig az ember azzal foglalkozhat, amit igazán szeret, ritkán érzi tehernek a feladatokat. Engem például leginkább az idő szorítása stresszel.

Egészen konkrétan élő adás reggel, élő adás este, minden másodpercekre kiszámítva, örökös versenyfutás az idővel. A szívósságom, a monotónia-tűrésemet otthonról is hozom és valószínűleg sokat jelent, hogy nyolc éves koromtól tizennyolcig versenyszerűen úsztam. Most pedig naponta egy-másfél órát gyalogolok a kutyáimmal erőltetett tempóban a hegyen, és ezzel próbálom visszaállítani a megbillent harmóniát. Mert a test tényleg nem bírja egy idő után a kizsigerelést, és a léleknek is kell a lecsendesedés.

Emlékszel még milyen a lakásod belülről? Vagyis: mit jelent neked az otthon?

Nem telik el nap anélkül, hogy ne örülnék az otthonomnak, a szerencsémnek, hogy a fővárosban igazán természet közeli életet élhetek. Nemrég egy róka nézett be az utcánkba, de a vaddisznók is köztünk élnek. Most, hogy végre kibújtak a hóvirágok, fellélegeztem.

1501

Van olyan, hogy kedvenc sarok? Ahová időnként lekucorogsz?

Van egy kis sámlim, erre nagyon szeretek lekucorogni.  Teát vagy tejeskávét szürcsölve vakargatom a kutyák fülét és lesem, hogy mennyit nőtt a fű tegnap óta, közben ellenőrzöm, hogy melyik útvonalon jár a mókus.

Mesélj a kutyáidról.

A másfél éves Hugóval három hete fejeztük be az alapfokú engedelmes tanfolyamot a gazdi-képző kutya-suliban.  Picur, az anyuka pedig lassan ledoktorálhat vakondtúrás -fúrásból.  A két zsemleszínű terrier keverék bizony gyakran jár velem dolgozni, előfordult többször, hogy őket előbb ismerték fel az utcán vagy az erdei úton, mint engem.  Szerintem az idegen civilizációk, a földönkívüli lények felé a kutyákon keresztül vezethet az út.

Ha, képesek lennénk a velünk szívesen élő szőrös és ugatós intelligenciát megfigyelni, megérteni, megszeretni, akkor nem csak jobb emberekké lennénk, de új kapukat nyitnánk mások felé. Nagyon érdekel, hogy a kutya- és farkas-kutatásban világelső magyar etológusok hol tartanak, és lelkes híve lettem a tükörmódszer kifejlesztőinek, akik tudatos gazdikat és egészséges kutyákat oktatnak.

Milyen egzotikus állatot láttál testközelben? Nyaraltál távoli helyeken?

A legfantasztikusabb élmény Namíbiában ért, amikor egy héten át láttam az autónk előtt sétáló zsiráfot, elefántot, oroszlánt. Máskor meg bálnát és hatalmas fókakolóniát.  A szurikátákkal pedig majdnem megvalósítottuk a második típusú találkozásokat.  Hihetetlen kommunikatívak voltak, az arcuk pedig pont olyan a hatalmas szemükkel, mint amilyenek általában a földönkívüli ábrázolások.

Ha vendégeket hívsz mit szoktál nekik készíteni?

Szeretik a krumpli-krém levesemet és a csokis süteményeimet.

Mikor voltál utoljára kényeztetve?

Attól függ, mit értünk kényeztetés alatt?  Masszázsos, bugyborékolós, gyertyafényes, meghitt, szeretgetést? Ajaj, nem emlékszem…

Forrás: