Edward Norton energiát ajándékoz

A népszerű színészről kevesen tudják, hogy elkötelezett környezetvédő. Azt pedig még kevesebben, hogy tagja egy a napenergia hasznosságát hirdető szervezetnek.

A méltán híres színészről Edward Nortonról nem túl sokat cikkeznek a sajtóban. Főleg a filmjeiről vagy egy keveset a magánéletéről hallhatunk, olvashatunk. Amerikai história X skinhead-jeként, a Harcosok klub-jának tudathasadásos irodistájaként, A Vörös Sárkány nyomozójáért vagy a Mennyei királyság leprás uralkodójaként gondolunk rá.

Arról szinte alig szól a fáma, hogy Norton nagy környezetbarát és 2003 óta a BP Solar USA támogatója. A cég legfőbb célkitűzése, hogy a tradicionális energiafelhasználás helyett a környezetbarát módszereket népszerűsítse. A BP Solar ezek közül is a napenergiára összpontosít.

A cég által indított Solar Neighbors Program lényege, hogy a sztárok – közöttük Norton is – felhívják a figyelmet a napenergia felhasználása nyújtotta előnyökre. A program ennél is lényegesebb része, hogy a rossz anyagi körülmények között élőknek ingyenesen napkollektorokat szerelnek fel, hogy csökkentsék a számlájukat.

q0ybyxlc

„Az egész azzal kezdődött, hogy egy napkollektoros rendszert kerestem a Los Angelesi házamra. Természetesen az én célom is az energiatakarékosság és a költséghatékonyság volt. Elkezdtem a környéken ezzel foglalkozó cégeket keresni és így találtam rá a BP Solar USA-re. Elmentem hozzájuk és felvettettem, hogy ki lehetne alakítani egy megfelelő rendszert a rossz anyagi körülmények között élők részére. A BP-nek nagyon tetszett az ötlet és megalapítottuk a Solar Neighbors programot.” – mesélte Norton.

A Solar Neighbors Program működése ennél azért kicsit bonyolultabb. Amikor egy sztár felszerelteti a házára a napkollektorokat a cég egy hátrányos helyzetű család házára is felszereli a napenergia felhasználására alkalmas rendszert. Norton volt az első, a sztárok sorában, aki megtette ezt, majd olyan hírességek követték a példáját, mint Brad Pitt, Danny DeVito, Daryl Hannah.

Ne felejtsük el Owen Wilson-t, Robin Williams-t, Tom Hanks-et vagy Salma Hayek-et sem. A cégnek sikerült egy olyan kezdeményezést indítaniuk, ami tökéletesen példázza, hogy a hírességek hogyan tudnak úgy segíteni, hogy mindenki, még ők maguk is, nyerjen rajta.

Forrás: