A hosszabb házasság titka a hízás?

A tartósabb házasság titka: a hízás. A túlsúlyos párok közül jóval kevesebb adja válásra a fejét, mint a normális testtömegűek mezőnyéből, az utóbbiak több mint háromszor nagyobb eséllyel vetnek véget házasságuknak.

Az összefüggés a Diet Chef brit ékeztetési vállalkozásnak köszönhető, amely 2708 elvált házaspárt "mérlegelt". A 45 és 90 kilogramm közötti testtömegű, fittnek mondható párok a válásvezetők: 2054 ilyen akadt a 2708 között, arányuk 76 százalékos.

A 91 és 123 kilósok (250 fontot nyomók) csoportjából 493 pár akadt, rátájuk 18 százalékos, a 250 font feletti párból mindössze 143 volt.

elhizott-par

A párok kétharmada a felmérőknek azt mondta, hogy miután kiegyensúlyozott kapcsolatra lépett, hízott, átlagosan 6-7 kilót.

A súlygyarapadás magyarázataként főképp az életmód passzívabbá válása szolgál: a párok 30 százaléka bevallottan többet marad otthon tévézni, mint korábban.

További hizlaló tényező, hogy húsz százaléknak az éttermi vacsorázgatás a legkedvesebb szórakozása – adta hírül a The Daily Mail című brit lap.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.