A nyugati, vagy a keleti orvoslás hatásosabb a rákkezelésben?

A rákos betegségben szenvedők közül sokan orvosi kezelésekben bíznak, még egyre többen az alternatív gyógyászatban lelnek gyógymódra. Mi lehet ennek az oka?

Sajnos közismert tény, hogy Magyarország világviszonylatban évek óta ?előkelő helyen áll? a legtöbb daganatos megbetegedés előfordulását és gyakoriságát tekintve. A WHO 2005-re vonatkozó adatai szerint hazánkban 32.000 ember halálát okozta daganatos betegség, 17.000-en 70 évnél fiatalabbak voltak ? olvasható a WHO honlapján.

Kinek az alter, kinek az orvosi?

Sokan a gyógyulás reményében kipróbálnak az orvosi módszerek mellett, vagy éppen helyett alternatív terápiákat. A Szinapszis Egészségügyi Piackutató és Tanácsadó Kft. és a Magyar Gyógyszerészeti Kamara közös, országosan reprezentatív kutatásából kiderült hogy a rákkezeléseknél alkalmazott gyógyszeres kezelésekben csupán minden második magyar bízik.14713Orvosi módszerek

A konvencionális és korszerű orvosi kezelés a daganat sebészeti eltávolítása, a kemo- és a sugárterápia, illetve ezek kombinációja. Az orvostársadalom körében ez az elfogadott módszer a rákkezelést illetően. Természetesen a rákos betegek étrendje is jelentős szereppel bír és a kezelések mellett immunerősítő készítményeket ajánlanak a betegnek. Ám sokaknak a kezelések mellékhatásai rémisztőek lehetnek, rossz tapasztalatuk van, sok negatívumról értesültek ismerősöktől, így elfordulnak az orvosi módszerektől, más módszereket keresnek.

Rákkezelési alternatívák

A gyógyszerekben nem bízó, a komplementer gyógyászat előnyeit képviselői ritkán támogatják az orvosi módszereket rákkezelés tekintetében. A gyógyszeres kezelések helyett táplálékkiegészítőket, vitaminokban és ásványianyagokban gazdag készítményeket szednek, ételeket esznek. Ők ezeknek a módszereknek a sikerességében bíznak.139942010-ben Amerikai kutatók új módszert fedeztek fel a rák elleni harcban, amely a rákos sejtek DNS-ében bekövetkező különleges változásokat használja fel arra, hogy még a legkisebb rákos elváltozásokat is kimutassa.

A kockázatok és mellékhatások helyett, olvassa el..

Gyógyszerek és gyógykészítmények tekintetében fő a biztonság. Előfordul, hogy a gyógyszerek sem hozzák meg a várt eredményt. Ha valamilyen alternatív gyógymód mellett dönt a beteg, akkor a legmegfontolandóbb tanács, hogy csak bevizsgált, részletes betegtájékoztatóval ellátott termékeket válasszon, amely tartalmazza az összetételre vonatkozó pontos információkat is.

Forrás: