Szerelemből házasság – Házasságból barátság

Bús István főszerkesztő helyettes arról beszélt a Csak csajok műsorában, hogy sajnos fejfájást okozhat a házasság alatt, a lángoló szerelem barátsággá szelídül

A The Daily Telegraph című brit lap felmérést készített a jó házasság ismérveiről. Az eredmények szerint a boldog házasság titka, hogy hetente hatszor kell csókot váltani, kétszer szeretkezni és ötször mondani, hogy "szeretlek". A boldog házasságokban hetente egy "egészséges" veszekedés is belefér.

De mi a helyzet, ha a tökéletes idill ugyan kialakult, de emiatt a szereleme olyan megszokássá vált, amit más néven barátságnak is hívhatunk? Manapság a szerelem szinte kultusszá vált és sokan el sem tudják képzelni, hogy nélküle kössék valakihez az egész életüket. De valóban fejfájást okoz, ha nincs lángoló szerelem, „csak” mély barátság?

A legnagyobb gond valószínűleg az, hogy a ma embere nem akar, nem tud küzdeni a másikért, ha nem boldog egyszerűen továbbáll. Bús István szerint kicsit lusták is vagyunk, egy egészséges kapcsolat hullámvölgyekből áll.

Akkor tudjuk elkerülni a fejfájást, ha időnként megállunk, felülvizsgáljuk a kapcsolatunkat, megbeszéljük a problémákat. A lángoló szerelem jó alap lehet egy házassághoz, de ezt a hőfokot bizony nehéz folyamatosan fenntartani. Akkor tudjuk elkerülni a fejfájást, ha leszállunk a fellegekből és reálisan nézzük az velünk történő eseményeket, az életünket.

Forrás: