Félrelépés a legénybúcsún?

Dr. Belső Nóra pszichiáter, Szinetár Dóra társaságában, arról beszélt a Csaj csajok műsorában, hogy miért fordulhat elő a félrelépés a legénybúcsún.

A legénybúcsún bizony történhetnek balesetek. Ha egy férfi igába hajtja a fejét, akkor a jó barátok néha mindent megtesznek, hogy a vőlegény láthassa, miből fog kimaradni az elkövetkezendő ötven évben. Néha ezek a meglepetések balul sülnek el. A tivornyázás közepén, amikor a gátlások felszabadulnak, egy csinos táncos lány társaságában elcsattanhat egy csók, de akár komolyabb félrelépés is történhet.

Dr. Belső Nóra pszichiáter a Csak csajok című műsorban beszélt arról, hogy ennek miért lehet meg egyáltalán a veszélye.

„Bármi megtörténhet egy ilyen este alkalmával, az alkohol hatása alatt. De azt is meg kell jegyezni, hogy a köztudatban inkább az ezzel kapcsolatos filmek által mutatott kép jelenik meg, és ezek a szituációk inkább a fantázia szüleményei, semmint maga a valóság.” – mondja a szakértő.

Mégis, annak ellenére, hogy a legtöbb legénybúcsú nem vezet megcsaláshoz, sajnos vannak olyan esetek, amikor a vőlegény nem veti meg egy vadidegen nő intim társaságát.

Szinetár Dóra színművésznő szerint a férfiaknak mást jelent egy intim együttlét, mint a nőknek. És talán ez okozza a legnagyobb bajt: „ha egy nő a leánybúcsúján összekerül valakivel, akkor még az is megeshet, hogy beleszeret, mert mi hajlamosak vagyunk arra, hogy érzelmi síkra tereljük a szexet. A férfiaknál ez már nem így van, ott inkább a fizikai vágy dominál, különösen egy bizonyos mennyiségű alkohol elfogyasztása után.”

A másik nagy igazság, amit jobb, ha bevallunk, az, hogy bizonyos férfiak nem tűrik jól, ha sarokba vannak szorítva, vagy rövid pórázon tartják őket. Ezért, ha úgy érzik, hogy valami tilos, akkor azt nagy valószínűséggel meg fogják tenni. Ha szabadjára engedjük párunkat a kapcsolatban, akkor azonban sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy „visszajön” hozzánk, illetve, el sem hagy bennünket.

Forrás: