Milyen a jó zsírleszívás?

A zsírleszívással gyakorlatilag egyik napról a másikra soványabb lehet az ember, ám a pénztárca és az egészség szempontjából sem mellékes, hogy hogyan.

Nem nehéz eljutni odáig, hogy valaki műtéti úton akarja súlyfeleslegét eltávolíttatni: nagyon belefáradtnak kell lenni a sikertelen fogyókúrákba. A másik eset általában, hogy valamilyen betegség miatt hízott meg az illető, és állapota már lehetetlenné teszi az intenzív mozgást, diétával pedig nem sokra menne.

Két lehetőség is rendelkezésre áll, ha rászánjuk magunkat – és pénzüket -, hogy a zsírleszívás legyen a megoldás. Bár az úgynevezett liposzkulptúra, és a zsírleszívás közötti különbséget lényegében a végeredmény dönti el, mindkettő népszerű módja a zsírpárnák plasztikai műtéttel történő, gyors eltüntetésének.

Nők és férfiak körében egyaránt kedvelt, akik szeretnének megszabadulni az őket megbélyegző, előnytelen feleslegtől. A zsírt a test csaknem minden részéről le lehet szívni; a hasról, a karról, a combról, a fenékről, de akár a hát alsó részéről és a nyakról is.

Az egyetlen különbség a két zsírleszívási eljárás között, hogy a liposzkulptúra – közismert nevén tumescent, standard zsírleszívás -, fejlettebb és biztonságosabb, összehasonlítva a jelenlegi zsírleszívási technikákkal. Lássuk, hogy miért!

plasztika9

A zsírleszívás nagyobb bemetszéseket igényel, hogy a műtétet el lehessen végezni. Nagyobb méretű zsírleszíváshoz használt eszközökre, kanülökre is szükség van: ezeknek a behelyezéséhez kellenek a méretesebb bemetszések, amelyek növelik a műtét kockázatát, nagyobb lehet a vérveszteség a beavatkozás alatt.

Általános érzéstelenítés is kell, amely bizonyos embereknél káros reakciókat, illetve mellékhatásokat okozhat. A nagy bemetszések sokkal lassabban gyógyulnak, és persze hagyhatnak csúnya nyomokat is. A liposzkulptúra nevű eljárásnál kisebb bevágásokra van szükség, mert kompakt és mikro kanülök kellenek a műtéthez.

A kis bemetszések miatt nem nagy a vérveszteség, az eljárás alatt a páciens lidokaint és adrenalint kap, melyek szerepe, hogy összehúzza és szorítsa a vérereket, ahogyan a zsírt is, melyet el kell távolítani. Ezek az anyagok segítenek korlátozni a vérveszteséget, a duzzanatot, és segítenek abban is, hogy a plasztikai műtétet követő fájdalom enyhüljön.

Kisebb az esélye annak, hogy hosszú ideig tart a gyógyulás, és az előnytelen hegek is kevésbé valószínűek. Nagyobb precizitással lehet a mikro kanülökkel megközelíteni a zsírleszívás pontos helyét, így a környező területeket nem sérti meg.

Helyi érzéstelenítést használnak a műtét során. Ez kevesebb kockázattal jár, mint az altatás, és a komplikációk esélye is kisebb. A felépülési idő liposzkulptúra esetén, általában kevesebb, mint a zsírleszívásnál. Maga a műtét egy órás nagyjából, a bemetszések pedig 3-4 hét alatt gyógyulnak meg teljesen. Az eredmény azonnal látható. A zsírleszívás esetében 8-9 hét a felépülési idő, hiszen a mély bemetszések gyógyulásához kell ennyi.

injekcio12

A duzzanat lassan és fokozatosan csökken, ami azt jelenti, hogy teljes eltűnése hónapokba telhet. Arra készülni kell, hogy a liposzkulptúra – éppen a fejlettebb technológia miatt – drágább, mint a zsírleszívás. Az árak természetesen függnek attól is, hol végezteti a műtétet az ember, mennyire tapasztalt és jó hírű az orvos.

Azt sem árt tudni, hogy a zsírleszívási eljárások általában borsosabb árúak a férfi páciensek esetében, ugyanis nehezebb a zsír eltávolítása annak szerkezete és összetétele miatt.

Kockázatok és mellékhatások

Minden lézeres zsíreltávolítási eljárásnak megvannak a maga kockázatai, amelyek olykor meglehetősen veszélyesek lehetnek! Néhány kockázat kiemelendő:

A páciens keresztülmehet olyan megpróbáltatásokon, mint például vérzés, fertőzést kaphat, amely köszönhető a vágásoknak, de rosszul reagálhat az anyagokra is, amelyeket a műtét során használnak. A fertőzés oka rosszul sterilizált műtéti eszköz is lehet. Ha a zsír leszívása nem egyenletes, egyenetlen terület alakulhat ki, ami például a combon csúnyábban mutathat, mint a narancsbőr.

A legveszélyesebb kockázat azonban kétségtelenül az, hogy a páciens meg is halhat a műtét során, vagy után, hanyagul végzett beavatkozás esetén. Egy jó hírű klinika, neves, tapasztalt orvos kiválasztásakor azonban ez nem fordulhat elő. Neki minden páciensnél tudnia kell, mely beavatkozás lesz számára a legmegfelelőbb és legbiztonságosabb.

Forrás: