Az orrplasztika brutális valósága

Komoly pénzek, hatalmas fájdalomért, mégis rengeteg ember vállalja a szenvedést, hogy tökéletesítse az orrát. Eltört orrcsont a szépség jegyében.

Két gyakran hangoztatott mondás ötlik az ember eszébe az orrplasztika hallatán. Egyrészt, hogy a szépségért szenvedni kell. Ebben az esetben ez nem jelent mást, mint egy egészséges területet érintő, önként vállalt fájdalmas beavatkozást, mely során eltörik az orrcsontot, majd saját igényünknek megfelelően helyreigazítják. Másrészt, szintén gyakran halljuk, hogy a szépségnek ára van, méghozzá komoly ára, ha a plasztikai sebészt hívjuk szépítő mesternek.

Mi is az orrplasztika?

A szépészeti beavatkozások egyik fajtája az arcplasztika. Az orrplasztika szintén ezek közé a műtétek közé sorolható, amely során az orr örökletes tulajdonságait, mesterségesen és maradandóan változtatják meg sebészeti úton. Bizonyos esetekben rekonstrukciós műtétként végzik el, komolyabb baleset miatti sérülések helyreállításával.

A szépészeti beavatkozások árnyoldalai

Valamennyi műtét kockázattal jár. Ez alól a plasztikai sebészeten elvégzett beavatkozások sem kivételek. A szövődmények között a vérzés, fertőzés mellett más tényezők is szerepelnek az orvostudomány és a technika rohamos fejlődése ellenére.

Mégis, sokan sem a kockázatoktól, sem a hosszú ideig tartó fájdalmas gyógyulási periódustól nem riadnak vissza az áhított cél, a szépség eléréséért. A végeredmény azonban nem mindig kielégítő.

ne2u9cmq5

Jelentős változás jó és rossz irányba

Az orrplasztika során, a sebész képes a páciens által megálmodott orrforma megalkotására, azonban az orrcsonton végzett beavatkozás nem gyógyul be nyomtalanul. Bár méretileg, és formailag jelentősen változik, közelebbről gyakran nem tekinthető tökéletesnek az eredmény. Ha a hiúságunk vezet minket a műtétre, alaposan át kell gondolnunk, mennyire tudunk megbarátkozni hasonló eredménnyel.

Az orrplasztika veszélyei

Az orrműtétek után számolni kell az orrvérzéssel, valamint a fertőzésveszéllyel egyaránt. Ezek súlyosabb esetben maradandó károsodáshoz vezethetnek, emellett a csont deformitása nem kívánt hatású lehet, illetve a szépségért szenvedők számára, lelki traumát is okozhat a műtéttel járó kialakuló hegesedés.

A kockázatok minimalizálása

Az említett kockázatoktól függetlenül, az orrplasztika a rutin eljárások közé sorolható, és a lehetséges szövődmények mindig az egyéntől függően jelentkeznek. Ennek ellenére, gondos előkészületek nélkül nem ajánlott hasonló műtétre vállalkozni.

Forrás: