Hogyan működik a hajbeültetés?

Külsőnk és megjelenésünk szerves részét képezi a hajunk és annak milyensége. A fazonról mi döntünk, arról azonban nem, hogy mikor veszítjük el véglegesen. De a hajbeültetés ezen is változtathat.

Sokan hangoztatják, hogy belső értékeink a legfontosabbak, de hazudnánk, ha azt mondanánk, a külső nem is számít. Sőt! A kinézet és az első benyomás nagyon sokat árul el rólunk. Külsőnk egyik legfontosabb eleme hajviseletünk. Arról, hogy hogyan hordjuk, mi döntünk, arról viszont, hogy mikor és milyen mértékben kezdjük elveszíteni dús hajkoronánkat, sajnos nem a mi kezünkben van a döntés. Az viszont már a mi választásunk, teszünk-e ellene. De pontosan hogyan?

Manapság egyre elterjedtebb a hajbeültetés fogalma, azonban ennek mikéntjével, folyamatával és lehetőségeivel kevesen vannak tisztában. De hogyan is dönthetnénk egy ilyen meghatározó kérdésben, ha nem tudjuk pontosan, mi zajlik egy ilyen eljárás folyamán? A hajhullás problémája mindig is foglalkoztatta az embereket, többfajta módszert és lehetőséget kijárván azonban csak nemrég lépett be mai cipőjébe orvoslása.

A legnagyobb áttörést az a módszer jelentette, melynek során a tarkótájról ültetik át a 2-5 hajszálat tartalmazó csoportokat a kívánt helyre. Ez az eljárás azon a tényen alapszik, hogy tarkónk környékén a hajszálak érzéketlenek a hormonális hatásokra, tehát nem hullnak ki soha. Az átültetett hajszálcsoportok a hajhiányos területeken megtapadnak, és úgy nőnek ott tovább, mint előző helyükön.

Ez a művelet egy speciális tű illetve beültető eszköz segítségével hajtható végre. Azoknak, akik a tű szó hallatán elfehérednének, megnyugtatásul szolgál az a tény, hogy az eljárás teljesen fájdalommentes, hiszen egy finom, helyi érzéstelenítés is elegendő ahhoz, hogy a beavatkozás ne okozzon semminemű kellemetlenséget. Az egyetlen árnyékos oldal, hogy ez egy hosszú folyamat, akár 4-8 órát is igénybe vehet a beavatkozás méretétől függően, de gondoljunk csak bele, hogy milyen kis semmiség ez ahhoz képest, hogy a végén visszanyerjük kívánt hajkoronánkat.

kopaszod%25C3%25A1s1

Míg a régi technikák több kockázattal és kiforratlanság miatt keletkezett hibákkal jártak, addig a ma használatos legkorszerűbb hajátültetési módszer eredményei mindenképpen kecsegtetően hatnak a páciensek életében. A végleges hatás itt teljesen természetes, az átültetett hajszálak az eredeti állapotnak mindenben megfelelnek, legyen szó itt dőlésszögről vagy akár a hajszálak mélységéről.

Hegektől vagy bármiféle nyomoktól egyáltalán nem kell tartanunk, ugyanis a beavatkozás alatt sem vágás, sem varrás nem történik. A korábbi módszerekkel ellentétben a gyógyulási idő is nagymértékben lecsökkent, miszerint akár pár nap alatt visszatérhetünk hétköznapi életünkhöz a hajbeültetés után.

Természetesen a finomítás egy soha véget nem érő folyamat, hiszen a legfontosabb cél mindig a lehető legpontosabb eredmény elérése, a lehető legkevesebb traumával. Az eredeti állapot kifogástalan visszaállításán túl létezik ma már olyan módszer is, melynek segítségével még gyorsabb és nagyobb arányú hajnövekedést érhetünk el. A hajbeültetés mára már egy tökéletesített eljárási módszer, ami végleges megoldást nyújt férfiaknak és nőknek egyaránt. Segítségével elfelejthetik a hajhullás és kopaszodás minden negatív velejáróját.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.