A ,,vészhelyzet" diéta!

Talán sokan mesebeszédnek tartják, pedig lehetséges: egy nap alatt 1 kilótól biztos megszabadulhatunk, és szervezetünket is salaktalanítjuk!

 

Ha gyorsan szeretnénk látványos eredményt produkálni – akár valamilyen rendezvény miatt, melyre hivatalosak vagyunk -, vagy alaposan ,,bezabáltunk", és ezt szeretnénk korrigálni – érdemes kipróbálnunk egy-két egyszerű fogyókúrát!

Természetesen nem arra kell gondolni, hogy az idegesség, stressz vagy valamilyen hasmenésessel, hányással járó betegség miatt le tudunk dobni egy nap alatt akár két kilót is! Van olyan diéta, melyben olyasmit sem kell ennünk, amit nem szeretünk.

A lényeg csupán annyi, hogy kalóriaszegény, de vitamindús és rostokban gazdag ételeket vegyünk magunkhoz, vagy zsírégető italt. A diétával szervezetünket is átmossuk – salaktalanítjuk – ami egyébként sem hátrány időnként!

Karcsúsodjunk rizzsel és almával!

Ahogyan számos fogyókúránál, itt is nagyon ajánlott minden nap 2 liter víz elfogyasztása! Kávét és szeszes italt ne igyunk! Diétanapot kétszer is tarthatunk egymás után a héten. A diéta lényege, hogy szinte egész nap rizsből és almából készült adagokat fogyasszunk.

keverem_kavarom9

Reggelire megehetünk egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret: vajat tehetünk rá, de csak vékonyan! Hozzá ízesítés nélküli teát, vizet vagy gyümölcslevet igyunk, de ne dobozosat, hanem lehetőleg frissen facsartat! A nap további részében pedig egy, fél kiló almából és 10 deka rizsből készült keveréket fogyasszunk, melyet úgy készíthetünk el, hogy az almát hámozatlanul megfőzzük, majd amikor már egészen puha, péppé törjük.

Ízesítésként használhatunk folyékony édesítőt, gyömbért és fahéjat. Ezek után jöhet a rizs elkészítése. Főzzük meg, de ezúttal a kihagyásával! Amikor kész, az egészet keverjük el az almás pürével, és a teljes ételt osszuk el kétszer 20, és kétszer 10 dekagrammos adagra! Az elsőt tízóraira együk meg, 20 dekát ebédre, délután uzsonnára ismét 10-et, és vacsorára újra húszat együnk meg az almás rizsből!

Fogyjunk gyorsan citrommal!

A másik egyszerű fogyókúra titka ez a lédús, savanyú déligyümölcs. Szerezzünk be belőle jókora adagot, valamint bioboltokban is kapható, citrom illóolajból és mandulaolajból készült keveréket! Mielőtt nekilátunk a diétának, előző este csak könnyed vacsorát fogyasszunk!

A turbó fogyókúra napján reggel éhgyomorra 1 deci langyos vízzel indítsunk, majd készítsük el a keveréket 25 csepp citrom illóolajból és 50 ml mandulaolajból, és ezzel dörzsöljük be testünket körkörös mozdulatokkal, a lábfejtől a nyakig. Serkentő hatással lesz az anyagcserére és a salaktalanításra.

turmix12

A kifacsart citromlevet keverjük össze két evőkanál, értékes ásványi anyagokat tartalmazó juharsziruppal és egy kevéske zsírégető cayenne-borssal, majd öntsük 3 deci hideg vízbe! Óránként igyunk az italból, vagyis ez napi 6-12 pohárnyit jelent. Ha nem bírjuk hidegen, meleg (de nem forralt) vízzel is ihatjuk a keveréket.

Nem kell aggódnunk amiatt, hogy nagyon éhesek leszünk, ha mégis, akkor egy zsebkendőre cseppentsünk 3-4 csepp citromolajat, és szívjuk be az illatát egy percen át: az aroma megszünteti az éhségérzetet, de gyógyteát is ihatunk például napközben.

Este vegyünk negyedórás citromos fürdőt, mely szintén a salaktalanításban segít. A számunkra megfelelő hőfokú fürdővízbe negyed liter citromecetet öntsünk. Mielőtt pedig aludni térnénk, fogyasszunk el egy-két szelet pulykamell-felvágottat. Végezetül igyunk meg mellé, most csak simán egy pohár vízzel hígított citromlevet!

Forrás: