A sok szabadidőtől stresszessé válunk!

A munka és a családi élet örök körforgásában rengetegen érzik úgy, nincs elég idejük önmagukra. Amerikai kutatók szerint azonban csak egyetlen dolog van, ami még a kevés szabadidőnél is több feszültséget okozhat: a túl sok szabadidő.

Az ohiói Cincinnati Egyetem és a texasi Baylor Egyetem szakértői összesen 1329 tinédzsert kérdeztek meg arról, hogyan töltik szabadidejüket és mennyire érzik elégedettnek magukat mostani helyzetükkel.

Az eredmények szerint bár a túl kevés szabadidővel rendelkezők gyakran nyomorultul érezték magukat, a sok ráérő idővel rendelkezők sokkal rosszabbul lettek, miután rájöttek, nem tudnak mit kezdeni szabadidejükkel.

shutterstock_48413677

"Melyik a jobb: ha túl kevés vagy túl sok a ráérő időnk? A boldogsághoz, úgy tűnik, most is a legjobb a középút" – írják a kutatók.

"A materialista beállítottságú fiataloknak pont annyi szabadidő kell, amennyit még magukra tudnak fordítani."

Olyan társadalomban élünk, ahol az idő alapvető fontossággal bír. Ha úgy érezzük, nincs elég időnk a dolgainkat intézni, boldogtalanok leszünk. Ugyanakkor pénzközpontú fogyasztói társadalmunk is nagy hatással van arra, mennyire érezzük boldognak magunkat. Ha kiegyensúlyozottan, a szükséges szabadidő birtokában éljük életünket, azzal nem csak direkt befolyással lehetünk általános kedélyállapotunkra, de kiküszöbölhetjük a fogyasztói társadalom káros negatív befolyásait is.

Forrás: