Őrült tévhitek a rákról!

Őrült elképzelések a rák kialakulásával, és megelőzésével kapcsolatban, avagy valótlan teóriák csokorba szedve.

Évek óta keringenek a rákkal kapcsolatban téves elképzelések, beleértve a kialakulásának okait, és megelőzésének lehetőségeit. Éppen ezért, érdemes végigolvasni a következő sorokat, mert elképzelhető, hogy a saját elképzeléseink sem állják meg a helyüket, a betegséget illetően.

Orális kielégítéssel megelőzhető a mellrák

A technikai forradalom egyik hátulütője, hogy a gyors információáramlás közepette nem szűrhetőek a valótlan hírek. Egy téves információ e-mail formájában járta be a világot, CNN hírként tálalva a benne álló banális elképzelést, miszerint azok, akik orális kielégítést végeznek, csökkentik a mellrák kialakulásának esélyét.

Mellrák a dezodor használat miatt

Alaposan elterjedt tévhit, hogy a dezodor használata mellrákot okozhat, mivel megakadályozza a méreganyagok kijutását, miközben a vegyi anyagok fel tudnak szívódni a bőrön keresztül. Erre az állításra vonatkozóan azonban semmilyen mérvadó adat, és helytálló kutatási eredmény nincs. Érdekesség, hogy bár az emberek többsége hallotta, és többnyire igaznak is véli a mítoszt, a dezodorok eladása nem esett vissza.

Az ajakápolók ólomtartalma rákot okoz

Valamennyi kozmetikai terméknek át kell esnie a minőségégét igazoló vizsgálatokon, beleértve a szerek károsanyag tartalmát is. Amennyiben a rúzsban található ólom mennyisége veszélyes lenne az emberi szervezetre, illetve növelné a rák kialakulásának kockázatát, azonnal be kellene szüntetni a termék gyártását és forgalmazását. Ettől azonban nem kell tartani, mivel egyik márkanéven belül sincsenek ilyen termékek.

onvizsgalat5

A férfiaknak nem kell mellráktól tartania

Ugyan a mellrák többnyire a nőket érintő daganatos megbetegedés, és a férfiak körében ritkábban hallunk róla, ennek ellenére, kis százalékban, de az erősebbik nemnél is kialakulhat mellrák, bár a kockázata valóban alacsonyabb.

A mellbimbó piercing és a mellrák

Újabb tévhit, hogy a mellbimbó piercing megnöveli a mellrák kockázatát mind a nők, mind a férfiak körében. Azoknak, akik ilyen helyre rakatnak testékszert, a ráktól nem kell tartaniuk, rosszabb esetben a terület begyulladhat, vagy elfertőződhet.

A ráknak létezik ellenszere

Időről időre felröppennek hírek kikísérletezett csodaszerekről, amelyek gyógyítják a rákot. Ez azonban több oldalról sem állja meg a helyét: egyrészt kevés az esély arra, hogy egyetlen gyógymód, gyógyszer képes lesz gyógyítani a rák valamennyi változatát, hiszen ezeket különböző tényezők okozzák, ahogy a gyógyulási esélyek sem azonosak.

Másrészt, amint sikerül előállítani azt a terméket, amely a daganatos betegségekben szenvedőknek gyógyírt jelent, arról nem körüzenetekből, hanem az egyes médiumokból fogunk értesülni. Bár a rák kezelési lehetőségei folyamatosan bővülnek és fejlődnek, ahogy a túlélési és gyógyulási esélyek is növekednek, egyelőre sajnos keveset tud az orvostudomány a daganatok kialakulásának okáról és megelőzéséről.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.