Top 10: a legfincsibb sütik Mikulásra! 2016-11-28 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Kár is tagadnunk, hogy a Mikuláskor és Karácsonykor az ellenállhatatlan süteményeket is nagyon várjuk! De melyek az abszolút kedvencek? Mikulás sütik Minden évben elérkezik a karácsony, és ritka, hogy legalább háromféle sütemény ne kerüljön az asztalra. Egy gyors karácsonyi menüből sem hiányozhatnak! A sütis tálon ott sorakoznak a családi kedvencek, a kicsit időigényesebb finomságok és az újdonságok. Manapság arra is sokan figyelnek, hogy egészséges karácsonyi sütiket készítsenek. Nézzük, melyek világszerte a nagy kedvencek, mielőtt hozzálátunk a karácsonyi menü receptek előkereséséhez. Talán meglepő lesz, hogy a legtöbbjük viszonylag egyszerű karácsonyi étel! 1. ”Ujjlenyomat” sütik mogyoróvajjal Bájos, apró sütemények, melyeket elkészíteni ugyan némileg körülményes, de nem muszáj egyszerre, meg is lehet szakítani a munkát. A gazdag vajas, barnacukros sütemények gyönyörűek és dekoratívak, csábító cukormázzal készülnek: egyike a legszebb és legfinomabb karácsonyi sütiknek. 2. Formára vágott vajas sütemények A karácsonyfát vagy egyéb ünnepi alakzatot formázó sütik is nagyon népszerűek. Kivágásuk és díszítésük közös családi elfoglaltság is lehet! Készítsük el a tésztát és hűtsük, nyújtsuk ki, vágjuk formára, majd mindenki kiélheti a fantáziáját rajta a díszítéssel. Ha kész, mehet a sütőbe. 3. Csokis mogyoróvajas bon-bonok A csokoládé és a mogyoróvaj párosításánál kevés ízletesebb dolog van. Ezeknek a csodás, krémes finomságoknak képtelenség ellenállni. 4.Csokoládés-mentás meglepetés sütik A barna cukros tészta a sütemények szélén finom ropogóssá válik, amely az enyhén mentás belsővel együtt mennyei összhangot alkot. 5. Klasszikus karácsonyi sütemény Az eredeti recept sokak szerint száraz, tehát lehet bele kevesebb lisztet és kissé több vajat tenni zsiradékként, majd hűteni a tésztát. A puha, kellemesen omló sütik kiválóak, sokáig elállnak, és különféle ízesítésekkel is kipróbálhatjuk őket. Például csokival és mogyoróvajjal. 6. Karamellás krémes sütik „Szendvics süteménynek” is nevezhetnénk. Ne készítsük azonban őket szendvicsnek. Csináljuk meg és süssük ki, ahogy szokás, de a tetejére kerüljön csak barnított vajas cukormáz. Így jobb lesz a tészta és a máz aránya, ráadásul kétszer annyi süti készülhet. 7. Mexikói teasütemények Egyszerű és finom. Az omlós, puha sütemények meleg porcukorba vannak forgatva, hogy egy vékony „jegesedést” hozzunk létre rajtuk. A második bevonat sima cukor, és a süti ízekben igen gazdag lesz. Tölthetjük őket bármivel, a pekándiótól kezdve a csokoládéig. 8. Linzer sütemények Nehéz elhinni, hogy ezek a finom, ropogós sütik csupán öt hozzávalóval készülnek, sőt, csokoládémázzal is leönthetők, hogy különlegesebbek legyenek. 9. Vajas pekándiós sütemények Ezek a mutatós, apró sütik a csomagolt édességekre emlékeztetnek. Könnyű elkészíteni őket, csak a vajat, a cukrot kell összekeverni és főzni, míg sziruppá nem válik. A vajas, omlós kéreg kiválóan illik a karamellhez és a csokoládéhoz! 10.”Spritz” sütik Német specialitás, karácsonyi klasszikus. Szintén egyszerű karácsonyi ételek, különlegességüket az adja, hogy süteménynyomóval készülnek. Titkuk, hogy a tésztát alaposan le kell hűteni, és hideg, nem zsíros tepsibe kerülnek. Forrás: https://napidoktor.hu/index