Többnyire napos idő, néhol záporokkal

Többnyire napos időre számíthatunk, de a déli óráktól ismét erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és szórványosan, nagyobb számban a Dunától keletre alakulhat ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás kíséretében.

Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan országszerte a közepes-magas tartományban alakul. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja általában alacsony marad, de helyenként közepes is lehet. Elkezdődött a csalánfélék virágzása, pollenjük általában közepes mennyiségben van jelen. Alacsony koncentrációban előfordulhat még a nyír, a kőris, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a közepes-magas tartományban alakul.

Forrás: met.hu