Szép időnk lesz a tüzijátékhoz

Idén is este 9-kor kezdődik és több mint 25 percig tart majd a tűzijáték. Hat helyszínről is lőnek majd a pirotechnikusok: a Gellért-hegyről, a Lánchíd déli járdájáról, a Duna három pontjáról és új helyszínként az Erzsébet híd északi járdájáról is.

A látványt a legtökéletesebben a Duna mindkét oldalán, a Lánchíd és Erzsébet híd közötti rakpartokon lehet majd élvezni.

Lássuk az időjárást bővebben:

Hajnalra több helyen párássá válik a levegő, köd vagy rétegfelhőzet is kialakulhat, amely délelőtt feloszlik. Ezt követően sok napsütés várható több-kevesebb gomoly- és fátyolfelhővel. Az ország túlnyomó részén nem lesz csapadék, legfeljebb az Alföldön és az Északi-középhegység térségében lehet egy-egy rövid életű zápor. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében kissé megélénkülhet a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

nyar8

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és az időszak elején országszerte várható eső, zápor, zivatar. Később felszakadozik a felhőzet, és egyre több napsütés valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 100 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű, az időszak végén a szélcsendes helyeken lehet hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 20 és 32, hétfőn 18 és 26 fok között, majd az időszak végén 25, 29 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. augusztus 18. 19,0 °C -3,3 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 38,2 °C (1892) legalacsonyabb hőmérséklet: 8,4 °C (1949)

Forrás: met.hu