Szél és napsütés várható

Az ország jelentős részén a déli órákra a feltámadó, megélénkülő északnyugati szélnek köszönhetően fokozatosan kitisztul az idő, kisüt a nap, ugyanakkor elsősorban keleten lehetnek olyan részek, ahol tartósan megmarad a rétegfelhőzet.

Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 6 fok között várható, ám a tartósan borult, ködös területeken egész nap fagyhat.

Légköri front nem lesz felettünk, de egy-két fokkal hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. A különösen érzékenyeknél hidegfront jellegű hatás miatt esetleg előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Hosszabbá válhat a reakció idő.

oszi-nap

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Általában kevés lesz a felhő, csapadék nem várható. Elsősorban a hajnali, reggeli órákban foltokban ködre is számítani kell.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, -10 fokról -1, -6 fok közé emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 1 és 7, az időszak második felében 3 és 9 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. december 4. -2,3 °C -3,7 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 16,2 °C (1876) legalacsonyabb hőmérséklet: -14,9 °C (1973)

Forrás: met.hu