Napos, csapadékmentes időre van kilátás

Napos, csapadékmentes időre van kilátás, gomolyfelhők csak időnként zavarhatják a napsütést. Az északkeleti szél napközben ismét megélénkül, az ország északkeleti részén meg is erősödik.

Napos, frontmentes idő

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, az északkeleti országrészben valószínű a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 25 fok között várható.

A jelenlegi időjárási helyzet szervezetünkre gyakorolt hatása közül a napfény szerepe emelhető ki. Ugyanis a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Használjuk ki a száraz időt, kiránduljunk, sétáljunk amikor megtehetjük.

napsutes5

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Kezdetben derült vagy gyengén felhős, napos, száraz idő lesz, majd egyre több felhő valószínű, és csütörtökön északon, pénteken több helyen várható zápor, zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 45 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti 7 és 13 fokról 10 és 17 fok közé emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 27 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. június 5. 19,6 °C +0,8 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 33,0 °C (2003) legalacsonyabb hőmérséklet: 3,9 °C (1918)

Forrás: met.hu