Melegfront és többfelé napos, csapadékmentes idővárható

Az ország nagy részén a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, de délnyugaton és kiemelten északkeleten ismét maradnak felhős, ködös körzetek.

Melegfront jellegű hatás várható

Csapadék nem valószínű. A nyugati szél elsősorban a főváros tágabb környezetében élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet délnyugaton és északkeleten 0, +5, másutt 5 és 10 fok között alakul.

A különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve álmatlanság is. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló képesség.

oszi-kod

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Változóan, több alkalommal átmenetileg erősebben felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, vasárnap hajnalban és szerdán helyenként köddel vagy alacsonyszintű rétegfelhővel. Hétfőn főként elszórtan fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék, az ország délnyugati felé inkább záporok, északkeleti felén inkább gyenge havazás formájában. Máskor számottevő csapadék nem várható.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -7, kedden azonban csak -3 és +3 fok között változik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 1 és 10 fok közötti értékekről keddre -1, +5 fok közé süllyed.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. december 8. -2,9 °C -3,9 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 15,5 °C (1979) legalacsonyabb hőmérséklet: -17,0 °C (1925)

Forrás: met.hu