Meleg tavaszi változékony idő

Fátyolfelhőzet húzódik fölénk, majd napközben több helyen meg is vastagszik a felhőzet, de rövid napos időszakokra a legtöbb helyen számíthatunk.

Estétől csökken jelentősen a felhőzet. Napközben elszórtan alakulhat ki záporeső, az Alföldön zivatar sem kizárt. A Kisalföldön megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedni fog, sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet is. A kőris, a nyár, a gyertyán, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas, a fűzé az alacsony-közepes tartományban alakul. A zöld juhar (Acer negundo) virágpora is sokfelé magas koncentrációban lehet jelen. Az éger, a mogyoró, valamint a szil pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Forrás: met.hu