Meggyes-pudingos torta sütés nélkül 2017-03-13 Blog, Egészséges otthon, Otthon Megosztás: Tweet Egyszerű, gyors szülinapi tortából soha nem elég: a sütés-nélküli meggyes-pudingos változat látványos, egyszerű, könnyen elkészíthető. Meggyes-pudingos torta sütés nélkül Előkészítési idő: 20 perc Főzési, sütési idő: Összes idő: 20 perc Mennyiség: 16 Hozzávalók 1 nagy üveg meggybefőtt levével együtt (vagy 35 dkg friss, magozott meggy 3,5 dl vízzel) 3,5 evőkanál cukor (friss gyümölcs esetén 6,5 evőkanál) 6,5 evőkanál búzadara 1 csomag tejszínes puding 4 dl tejszín 1 kis csomag babapiskóta fahéj csokidara, színes szórócukor a díszítéshez Elkészítés Tegyük fel főni a meggybefőttet a levével együtt (vagy a friss gyümölcsöt a vízzel). Ízesítsük egy fél kiskanál fahéjjal. Hat-hét perc főzés után adjunk hozzá 6,5 evőkanál búzadarát és kevergessük, amíg a dara meg nem fő (6-8 perc). Vegyünk elő egy 23 cm-es kerek tortaformát és vizezzük meg. Öntsük bele a meggyes-darás masszát és simítsuk el. Terítsük be a tetejét babapiskótával. Az utasítás szerint készítsük el a pudingot, majd még forrón öntsük rá a babapiskótás rétegre. Tegyük félre hűlni a félig kész tortát. A tejszínt verjük keményre és kenjük meg vele a kihűlt torta tetejét. Jöhet a díszítés csokidarával, szórócukorral… A tökéletes ízélmény érdekében fogyasztás előtt 24 órára tegyük hűtőbe a tortát és csak ezután szeleteljük. Megjegyzés A tejszínes puding vaníliással is helyettesíthető, ízlés szerint választhatunk a kettő közül. A képeken szereplő torta vaníliás, mert az volt itthon. Forrás: Mom with Five