Gyümölcsös mini mousse torta sütés nélkül

A nagy nyári melegben senkinek nincs kedve a sütő mellett álldogálni. Ilyenkor jönnek jól a sütés nélküli desszertek. Látványosak, finomak, könnyűek, mint a például a gyümölcsös mini mousse torta.

sütés nélkül

A legtöbb sütés nélküli finomság alapja a túró, illetve nagyon népszerű még a sajttorta. Ezekkel csak az a gond, hogy a túró ellen több gyerekemnek is kifogása van, a sajttorta ellen meg nekem. Biztosan nem ettem még igazán jót, de nekem nem jön be. Sokkal jobban szeretem a poharas, könnyed habos finomságokat, de öt gyereknek ilyen desszertet gyártani kész öngyilkosság azon egyszerű oknál fogva, hogy nem tudnék belőle eleget csinálni.

Mi akkor a tuti befutó? A különféle mousse torták. Ráadásul, ha különböző gyümölcsökkel variáljuk, akkor fel sem tűnik, hogy mindig ugyanaz van az asztalon, mert mindegyik más ízélménnyel ajándékoz meg még akkor is, ha a kiindulási alapon nem változtattunk. A mousse torta rém egyszerű: csokis-tejszínes krém és egy jó adag gyümölcs a tetejére zselésített formában. Könnyed, pikáns – a hozzávalótól függően -, látványos és nem utolsó sorban nagyon gyorsan elkészül, csak a dermedésre kell egy kis időt szánni.

Gyümölcsös mini mousse torta

sütés nélkül

Előkészítés ideje:  
Főzési idő: 
Teljes idő:  
Adag: 16
Hozzávalók
  • Gyümölcsös zselé:
  • 3 dl víz
  • 7 dkg cukor
  • 12 gramm zselatin
  • 20-30 dkg gyümölcs (fajtától függően)
  • Mousse:
  • 10 dkg minőségi étcsokoládé
  • 2,5 dl tej
  • 12 gramm zselatin
  • 2 dl zsíros habtejszín
  • 3 dkg cukor
Elkészítés
  1. Forraljuk fel a vizet, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a cukrot és a zselatint és kavargassuk addig, amíg teljesen el nem olvadnak a vízben.
  2. Készítsünk elő 16 db kicsi szilikon kuglófformát.
  3. Mossuk, tisztítsuk meg a választott gyümölcsöt és tegyük a formák aljára.
  4. Öntsük a gyümölcsökre a még folyós, meleg, de nem forró zselét és tegyük a hűtőbe a formákat két órára, hogy megdermedjenek.
  5. Eközben forraljuk fel a tejet és adjuk hozzá a darabokra tört csokoládét és a zselatint, majd keverjük csomómentesre.
  6. A cukorral verjük kemény habbá a tejszínt és öntsük hozzá a langyosra hűlt csokoládés masszát.
  7. Simítsuk a formákba a mousse-t és tegyük a hűtőbe most minimum 6 órára.
Megjegyzés
A torta tetejére kerülő gyümölcs bármi lehet: ribizli, málna, eper, meggy, szeder, áfonya vagy ezek keveréke.
Étcsokoládé helyett használhatunk fehércsokit is.

sütés nélkül

sütés nélkül

Tipp

  • ha nincs mini kuglófformánk, pohárban is elkészíthetjük ezt a desszertet, csak akkor fordítsuk meg a sorrendet és alulra kerüljön a mousse, majd amikor már kellően megkeményedett, akkor jöhet a tetejére a gyümölcs és a zselé – látványnak sem lesz utolsó a poharas változat

Forrás: Mom with Five