Marad a csendes, frontmentes, kellemes hőmérsékletű idő

Napközben ismét országszerte több órára kisüt a nap, de lehetnek felhős időszakok is. Csapadék nem várható. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Kellemes időnk lesz.

Kellemes, frontmentes szép nap

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 10 fok között alakul, de főként az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb lesz, talajmenti fagyra is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között valószínű.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Marad a csendes, eseménytelen, kellemes hőmérsékletű őszi időjárás. Hajnalonként azonban hideg lesz, érdemes tehát rétegesen öltözködni, ezzel elkerülve a meghűlést, megfázást.

őszi kert

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

A fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap, legfeljebb az időszak végén, nyugaton lehet néhol záporeső.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 3 és 10, majd 9 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 26 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. szeptember 25. 14,0 °C -1,2 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 32,9 °C (1918) legalacsonyabb hőmérséklet: 1,2 °C (1931)

Forrás: met.hu