Ma ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat

Folytatódik a jobbára borult, párás, néhol tartósan ködös idő éjszaka zúzmarával, legfeljebb egy-egy helyen vékonyodhat el átmenetileg a felhőtakaró.

Az alacsonyszintű felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, csak a Fertő térségében élénkül meg a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -3 fok között valószínű.

Térségünk időjárását döntően anticiklon alakítja, fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A hideg éjszakát főleg a keleti országrészben sokfelé fagyos nappal követi, öltözzünk rétegesen, védekezzünk a fagy ellen!

csapadékos idő

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Többnyire erősen felhős, párás idő lesz, számottevő csapadék nem várható, de ónos szitálás, hószállingózás néhol előfordulhat.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -2 és +2 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. december 18. – 2,8 °C – 2,9 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 16,1 °C (1989) legalacsonyabb hőmérséklet: -20,0 °C (1963)

Forrás: met.hu