Készítsünk húsvéti asztaldíszt 10 perc alatt!

Húsvét hétfő van, és bár nem mindenki várja a locsolókat, azért az ünnephez ünnepi teríték is dukál. Könnyen elkészíthető, különleges asztaldíszt mutatunk!

Gyors, egyszerű, nem kell hozzá különösebb kézügyesség, viszont nagyon mutatós a következő 2 húsvéti asztali dekoráció:

 

tojás dekoráció

Az elkészítéséhez szükséges kellékek:

 

Fogjuk a színes szalagunkat, átfűzzük egy zsákvarrótűn vagy egy dróton, ami átfér a tojáson fúrt apró lyukon, majd egyenként felfűzzük rá a tojásokat. Ha több színből tervezzük a fűzérünket, akkor a tervezett sorrendben fűzzük fel a színes tojásokat.

 

A madzagunk két végére masnit köthetünk, de díszíthetjük gyöngyökkel is, sőt a tojások közé is fűzhetünk színes gyöngyöket, hogy még mutatósabb legyen.

 

Amint kész a tojásfűzérünk, máris dekorálhatjuk vele az ünnepi asztalt. Ha akarjuk, a tojásokat koszorú formába is rendezhetjük felfűzés után, ín igy nagyon jól mutat!

 

Tojáshéj és virág kombinációja a 2. variáció. Nekünk ez a kedvencünk 🙂

Kicsit több munkát igényel, de a gyorskezűeknek ez is megvan hamar – persze az előkészületeket itt nem számljuk :). Pár kaktusz és mini korallvirág beszerzése után a tojáshéjba ültetjük a növénykéket és az alábbi módokon dekoráljuk. Magában a tojástartóban vagy tálba rendezve helyezzük az asztalra.

Az elkészítéséhez szükséges kellékek:

  • egy üres tojástartó doboz vagy tál
  • néhány összegyűjtött tojáshéj
  • virágföld
  • apró sziklakerti növények, korallvirág
  • akrilfesték, ecset (ha kifestjük a tojásokat)
  • ültetőkanálka
  • újságpapír, vagy ültetőfólia

Sütisütésnél vagy főzésnél néhány tojáshéjat, ami “szépen” tört ketté, kiöblítünk, kiszárítunk és félreteszünk. Amikor eljött a pillanat, elővesszük az ültetőfóliát, és a fél tojáshéjakba kevés virágföldet kanalazunk, lapátolunk. Nagyon óvatosan csináljuk, mert könnyen elrepedhetnek újra, szóval eleve úgy álljunk neki, hogy van tartalékunk is. Szintén előre készülünk azzal, hogy akár már meglévő ládánkból, kertünkből kis apró sziklakerti növényeket húzunk ki gyökerestől, vagy veszünk egy ilyen kis minikollekciót. Általában hatos kis cserépben lehet kapni, de számítsunk arra, hogy nem fog mind beférni a tojáshéjakba, így legyen B terv is, hogy hová kerülnek majd 🙂 Egyesével beültetjük a kis növényeinket, ügyeljünk a változatosságra is, úgy még csinosabb lesz. A tojástartó dobozt (mi egy hatosat választottunk, de aki több tojáshéjjal szeretne dolgozni, persze teheti nagyobba is), színes festékkel bekenjük, de maradhat natur is, akárcsak a tojás. Ez már csak ízlés kérdése.

Locsolni nagyon óvatosan kell, nehogy szétrepedjenek a tojások, és nehogy elúsztassuk a környéket, de akár egy baba-locsolókannával, akár egy pici kiöntővel megoldható a dolog.

 

Tojáshéjba ültetett virág

 

Tojáshéjba ültetett virág
Tojáshéjba ültetett virág

Forrás: edenkert.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.