Idősebb a barátnőm – Mi lesz ebből?

A suliban biztosan menő volt idősebb lánnyal randizni! De mi történik az idő múlásával? Ha egy fiatalabb férfi idősebb nővel jár, ennek igen áldásos előnyeit élvezheti, ugyanakkor mint mindennek, egy ilyen kapcsolatnak is lehetnek hátrányai.

Randevú idősebb nővel?

Ma már nem számít furcsának. Sőt, az idősebb nők és fiatalabb férfiak közötti kapcsolat cseppet sem ritka. Mi több, ilyen esetekben a férfiak számára kifejezetten vonzó, hogy a hölgy nemcsak magabiztosabb, érettebb, hanem anyagilag is önállóbb.

Amikor a téma – randi idősebb nővel – eszünkbe jut, rögtön beugranak egyes filmsztárok. Demi Moore kapcsolata például Ashton Kutcherrel, akihez a színésznő férjhez is ment, noha a sármos színész 16 évvel volt fiatalabb nála (tegyük hozzá, hogy a házasságnak vége szakadt pár év után). Nos, nem ritka, hogy az emberek összesúgnak az ilyen párok háta mögött, megmosolyogják őket – de manapság egyre elfogadottabbak az olyan kapcsolatok is, melyekben a nő jóval idősebb, mint a férfi.

Ennek ellenére, minden férfinak érdemes összevetnie egy ilyen kapcsolat jó és kevésbé előnyös oldalát. Lássuk, melyek ezek – talán egy nehéz döntés meghozásában is segít!

Miért jó idősebb nővel lenni?

Az idősebb hölgyek nemcsak érettebben viselkednek, de tapasztaltabbak is fiatalabb társaiknál, minden szempontból: ahogyan életüket, karrierjüket, pénzügyeiket és kapcsolataikat kezelik, az mind figyelemreméltó. A megközelítésük egészen más abban a tekintetben, mit hogyan kellene csinálni. Több megértéssel fordulnak az ember felé, mint a fiatalabbak, és ez tapasztalataiknak köszönhető. Nem fognak felesleges dolgokkal nyaggatni egy férfit.

A_ferfiak_a_cselekedetekbol_ertenek

A férfi ugyanúgy szervezhet külön programot a barátokkal, hiszen a nő is ezt teszi időnként, nem fognak rajta összevitázni. Egy idősebb nő céljaira koncentrál, türelmes és jó hallgatóság. Jó tanácsokkal látja el a párját, a felvidításában pedig egyenesen profi. Éretten és elegánsak kezeli a problémákat, emellett azonban élvezi az intimitást és mindig kapható egy megértő ölelésre.

Miért igen kellemes egy randi idősebb nővel? Az idősebb hölgyek kifinomultak és ízlésesek. Szeretnek minőségi időt tölteni a párjukkal, és egy parkban tett séta is élvezetes számukra. Spontának, szeretnek felfedezni új helyeket, kipróbálni új dolgokat. Szeretnek klasszikus, romantikus éttermekben vacsorázni, a beszélgetések velük igen élvezetesek és emlékezetesek lehetnek. Intelligens beszélgetéseket folytatnak, nem sok esély van arra, hogy értelmetlen dolgokról hadováljanak, például arról, hogy letört a körmük. Az érdekes témákban a férfi is megmutathatja tudását és tapasztalatait. Sosem fogja azt érezni, hogy a nő felül akar kerekedni tudásával – mert ha így is van, azt rendkívül elegánsan és ízlésesen teszi…

Miért ne kezdjünk idősebb nővel?

Árnyoldalai is vannak ugyanakkor egy idősebb nővel való kapcsolatnak. Amellett, hogy a férfi kellő szabadságot kap ebben a párkapcsolatban, egyes nők nem éppen alkalmazkodóak. A korkülönbség miatt bizonytalanok is lehetnek, sokszor eszükbe jut, hogy fiatalabb párjuk szeme megakadhat egy velük egyidős lányon. A nyomasztó érzés hatására felvehetik a birtokló szerepét, és nem is igazán tehetnek róla.

A birtoklásvágy mellett probléma lehet, hogy vannak a nő múltjában dolgok, melyekről nem beszél. Lehet az egy exférj, egy vagy két gyerek vagy valami igazán titkolnivaló történet (amit nem véletlen nem mesélt el). Mindezek azonban rányomhatják bélyegüket mai viselkedésére és érzéseire.  Az „érzelmi poggyász”, amelyet magában cipel, sokszor morcossá, házsártossá, stresszessé teheti, vagy pedig az okozhat gondot, hogy túl sok emberről kell egyszerre gondoskodnia. Természetesen odafigyeléssel, szeretettel és egy-egy romantikus programmal mindig jó kedvre lehet deríteni! Mutassuk ki, hogy sokat jelent számunkra, hogy fontos nekünk!

shutterstock_68993053

De van még valami, ami rosszul érintheti a fiatalabb férfit. Az idősebb nő hajlamos fiatalabb párjával is úgy bánni, akár egy gyerekkel. Megkérdőjelezi, miért így vagy úgy csinált meg valamit; leereszkedően viselkedhet,  állandóan tanácsokat osztogathat és gyakran hallhatja tőle a férfi a „én megmondtam, hogy…” kezdetű megjegyzéseket, ami bizony egy idő után irritáló lehet.Fontos tényező még az idősebb nővel való kapcsolatban a biológiai óra – ami bizony a hölgyek számára nagyon is lényeges. A nők természetüknél fogva gondoskodóak, és amikor eljön az ideje, gyermekre vágynak. Ezért onnantól kezdve, hogy úgy érzik, már készek az anyaságra, szeretnének kisbabát. Elköteleződésre, megállapodásra, családra vágynak. Vagyis, ha a férfi 24-28 éves, a nő pedig 32, akkor egyre nagyobb nyomás nehezedik a férfira a családalapítás szempontjából.

Persze, az idősebb nőnek megvannak a tapasztalatai; de mindenkinek el kell követnie hibákat, hogy tanuljon belőlük. Figyelembe kell viszont venni, hogy a nők természetüknél fogva hajlamosak az ellenőrzésre, ha valamit el kell végezni. Ha valami zavar bennünket, érdemesebb szemtől-szemben megbeszélni vele és rendezni a problémákat.

Mindent összevetve tehát, az idősebb nők nyilvánvalóan profitálnak életkorukból – mindent meg fognak tenni egy kapcsolatért, amiről úgy látják, van jövője. Szóval, ha idősebb nővel randizunk, legyünk türelmesek vele – még ha idősebb is nálunk, belül, a szívében még mindig egy tinédzser!

Forrás: https://napidoktor.hu/index