Hidegfront, havaseső-zápor, hózápor várható

Fokozatosan csökken a felhőzet, felhőátvonulásokra számíthatunk. Délelőtt és a déli órákban szórványosan előfordulhat csapadék: eleinte zápor, majd egyre inkább havaseső-zápor, hózápor valószínű.

A déli órákig nagy területen lesz viharos az északnyugati szél, majd délutántól már veszít erejéből a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között várható, délnyugaton az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet délelőtt 5 és 9 fok között valószínű, a déli, délutáni időszakban már csökken a hőmérséklet.

Hidegfronti hatás várható. Sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Ingadozhat a vérnyomás.

havazas

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Többnyire gyengén felhős vagy derült lesz az ég, országszerte több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a -1, -7 fokról -5, -11 fokig csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +5 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. november 30. 0,3 °C -2,1 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 16,7 °C (1885) legalacsonyabb hőmérséklet: -12,6 °C (1989)

 

Forrás: met.hu