Gyümölcsszezon: keverem-kavarom ál-palacsinta 2018-05-03 Blog, Diéta, Egészséges otthon Megosztás: Tweet Itt a gyümölcsszezon! Mivel is ünnepelhetnénk méltóképpen ezt a nagyszerű hírt, mint egy egyszerű, de nagyszerű kevert tésztával, amelyre a gyümölcs teszi fel a koronát. Ha egy sütemény receptje a hozzávalók felsorolása után úgy folytatódik, hogy keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük a formába a nyers tésztát, nálam azonnal felkerül a kedvencek listájára. Nagyon sokféle kevert süteményt készítettem már életem során, de mindig akad újdonság, amelybe itt vagy ott belebotlok és persze azonnal késztetést érzek, hogy kipróbáljam. Mostanában rákattantam a rövid videós receptekre, amelyeket nagyon szeretek nézni, de kétbalkezességem okán soha nem fogok ilyeneket forgatni, de nézni attól még nagyon jólesik. A most indult gyümölcsszezon ünneplésére azonban valami olyasmit szerettem volna választani, ami tuti sikerrel kecsegtet. Böngészgettem a netet és a könnyű-kevert-tészta keresőszó kombinációra legtöbbször a sütőben sült palacsinta jött fel találatként. Hurrá! A hozzávalókat és az elkészítést átfutva rögtön éreztem, hogy ez az én receptem lesz, egyetlen apró bibi volt csupán, hogy én nem szeretem a palacsintát. De az igazi meglepetés a sütés végén várt: soha életemben nem örültem még annyira, hogy a kiválasztott recept nem egészen azt hozta, amivel kecsegtetett, vagyis képileg igen, csak az íz… jelen esetben ugyanis ott volt csak igazán számottevű a különbség a megnevezés és a kisült tészta között. A végeredmény egyáltalán nem hasonlít az általunk ismert palacsintához, sőt!, így azok is bátran fogyaszthatják, akik azzal szokták sokkolni a környezetüket, hogy nem szeretik a palacsintát. Mint például én… Gyümölcsös kevert tészta, ami nem palacsinta Előkészítés ideje: 5 Perc Főzési idő: 25 Perc Teljes idő: 30 Perc Adag: 12 Egyszerű kevert sütemény gyümölcsökkel Hozzávalók 22,5 dkg liszt 3 evőkanál cukor ½ csomag sütőpor egy csipet só 2 dl tej 2 evőkanál olvasztott vaj 1 egész tojás 10 dkg vegyes gyümölcs, eper, áfonya stb. (lehet fagyasztott is) 1 teáskanál cukor porcukor tejszínhab (opcionális) lekvár (opcionális) Elkészítés Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra. A folyékony és a szilárd hozzávalókat keverjük össze egy-egy külön tálban, majd öntsük össze őket és keverjük csomómentesre a nyers tésztát. Vegyünk elő egy piteformát vagy egy sütésre alkalmas serpenyőt és kenjük ki vajjal. Öntsük bele a tésztát, szórjuk meg a kiválasztott gyümölccsel, szórjuk meg a tetejét egy teáskanál cukorral. Toljuk a meleg sütőbe a formát és 25 perc alatt süssük készre a süteményt. Az idő leteltével, vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a tetejét porcukorral. Ha teljesen kihűlt, lekvárral és tejszínhabbal tálaljuk. Forrás: Mom with Five