Gyalogos és biciklitúrák, izgalmas kulináris kalandok Alsó-Ausztriában

Hamarosan beköszönt a tavasz, a napsütéstől feléled a természet, egyre több időt tölthetünk a szabadban, a madarak vidám csicsergése mellett. Alsó-Ausztriában a tavasz a megújulás évszaka – gyalogos és biciklitúrák, izgalmas kulináris kalandok várják a turistákat.

Az utolsó síelési napokat is érdemes kihasználni – bármilyen kikapcsolódási lehetőséget is választunk, a tartományban felejthetetlen élményben lesz részünk.

Ízelítőnek összegyűjtöttünk néhány kihagyhatatlan tippet, javaslatot, amit már most érdemes feljegyezni a naptárakba. Hagyjuk magunk mögött a telet, fedezzük fel együtt a tavaszt!

 

Bortavasz

Vajon milyen lett az új évjárat? Hamarosan kiderül, nyitnak ugyanis a 800 km hosszú borúton a pincék, a bortrezorok – számtalan kóstolón lehet megízlelni a hordókban eddig pihent nedűt. A Bécsi Erdő termálfürdőinek vidékén három hónapig 60 pincészet 360 borát kínálja, a Duna mentén és Weinviertelben (április 7. és 8.) a helyi szokások szerint a gazdák társaságában lehet kóstolni, jókat beszélgetni. Kremstal, Kamptal és Traisental borászai április 28. és 29-én egy hatalmas, közös kóstolóra várják az ínyenceket.

Ha április, akkor Wachau és sárgabarack virágzás, majd a Mostviertelben a körtevirágzás.

A két virágzás között pedig sokféle gasztronómiai rendezvény várja az ínyencségek kedvelőit. Az egyik legszínvonalasabb a Wachau Gourmet, amit idén április 5-19 között rendeznek meg.

Itt a Wachauban május 5. és 6-án lesz a Bortavasz rendezvény. Kicsit később ugyan, de ellenállhatatlan program júniusban a Weinviertler Tafeln (Weinvierteli Lakomák) elnevezésű rendezvény, amikor a természetben, a virágzó fák és szőlők árnyékában hófehér abrosszal terített asztalok a helyi alapanyagok felhasználásával készült gasztronómiai finomságoktól roskadoznak. Ötfogásos menü elfogyasztásával lehet megismerkedni a specialitásokkal. Évről-évre nagyobb az érdeklődés az esemény iránt, az egyedi hangulatot ez a kisfilm mutatja be.

Bringával a természetben

A bortermelő vidékeket bringával is érdemes felfedezni. Mindegy, hogy pl. a Kamp-Thaya-March, vagy a Bécsi Erdő termálrégió kerékpárútját választjuk-e, hiszen mindkettő esetében lenyűgöző a panoráma.

Az EuroVelo 9 a Balti-tengert köti össze az Adriával, átszeli egész Alsó-Ausztriát. Érinti a Weinviertelt is, ahol a csalogató pincék lépten-nyomon megállásra késztetnek. Aki napközben túl sokat kóstol, az kényelmesen átválthat vonatra, vagy megszállhat egy helyi heurigerben, hogy másnap kipihenten folytassa útját.

Síelés tavasszal

Alsó-Ausztria síterepei még hetekig nyitva tartanak, így a léceket még nem kell eltenni, a márciusi napsütésben akár pólóban is lehet siklani. Göstling-Hochkar, Lackenhof-Ötscher lankái még várják a téli sportok szerelmeseit. Aki családos programot szeretne, az Annaberg, St. Corona am Wechsel, Puchberg am Schneeberg, és a Mönichkirchen-Mariensee jobbnál-jobb ajánlatai közül választhat. A profik is hódolhatnak szenvedélyüknek: a Hochkaron, Gemeindealpen és Schneebergen freeride-pályák, az Ötscheren vagy Mönichkirchen-Marienseen funparkok és Semmeringen igazi világkupa-pálya várja őket, hogy még egy igazi adrenalinnal telített lesiklással búcsúztassák a telet.

 

Forrs: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.