Fronthatás estig nem terheli szervezetünket

Fronthatás kedd estig nem terheli szervezetünket. Felhősebb és hosszabb ideig napos vidékek egyaránt előfordulnak, utóbbi területeken a déli órákban helyenként erős lesz az ultraibolya sugárzás!

Fronthatás mentes nyári idő

Éjszaka az ország északkeleti felén-harmadán lehet több felhő, és kisebb záporok is kialakulhatnak, másutt viszont reggelig gyengén felhős, csapadékmentes idő lesz. Napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett összességében a hétfőinél több gomolyfelhőre számíthatunk, melyekből délután legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúlon alakulhat ki záporeső, kis valószínűséggel zivatar. A napközben megélénkülő északnyugati szelet helyenként erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

nyar11

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

A több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Elszórtan, az időszak végén több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, de csütörtökön csapadék nem valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadékra (legalább napi 5 mm) vasárnap az ország területének 10 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 11 és 17, majd 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 22 és 30, később 26 és 32 fok között várható.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. július 17. 16,0 °C -6,6 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 38,6 °C (2007) legalacsonyabb hőmérséklet: 8,5 °C (1924

Forrás: met.hu