Epres, citromfüves tiramisu recept 2016-05-21 Blog, Otthon Megosztás: Tweet A klasszikus kávés, piskótás, mascarponés tiramisu receptet bátran variálhatjuk! Készítsük el az eperrel és citromfűvel készült tiramisut! Itt az eperszezon, kár lenne kihagyni egy ilyen különleges finomságot! Epres tiramisu hozzávalók 15 db. 8 x 8 cm-es kockához: 1 kg eper 25 dkg mascarpone (azzuro) 13 dkg porcukor 2 dkg vaníliás cukor 4 db tojás sárgája 2 dl tejszín 1 tasak habfixáló 30 dkg piskótalap 6 evőkanál illatos likőr Citromfű levélkék Elkészítés 15 db fagyasztott, vagy ha még található, friss epret félreteszünk a többit félbe, negyedbe vágjuk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és az egyenként hozzáadott tojás sárgákkal. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a tojáskrémhez keverjük (egy kicsit híg lesz, nem baj). A piskóta lap felével kibélelünk egy szögletes tálat, meglocsoljuk a likőr felével. A krém kétharmadát a piskóta tetejére kenjük, belenyomkodjuk az epret, majd ráborítjuk a maradék piskóta lapot, meglocsoljuk a maradék likőrrel és bevonjuk a maradék krémmel. Felkockázzuk és a kockák közepébe, tesszük a félretett epret, és 6 órára a hűtőbe tesszük. Könnyű édesség. Forrás: https://napidoktor.hu/index