Folytatódik a borult, párás idő

Folytatódik a borult, párás idő, legfeljebb legmagasabb hegyeink nyúlnak majd a rétegfelhőzet fölé, és ott sok lesz a napsütés.

Helyenként, főként a rétegfelhőzetbe burkolózó területeken egész nap lehet zúzmarás ködre számítani. Az éjszaka első felében még várható kis mennyiségű csapadék: a Nyugat-Dunántúlon eleinte ónos eső, másutt hó fordulhat elő, de az előbbi térségben is egyre inkább a gyenge havazás lesz jellemző. Ezt követően már csak elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunától keletre lehet nagyon gyenge ónos szitálás, illetve hószállingózás. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és -4 fok között várható, csak kevés helyen lehet ennél 1-2 fokkal melegebb.

Térségünk időjárását döntően anticiklon alakítja, fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A hideg éjszakát főleg a keleti országrészben sokfelé fagyos nappal követi, öltözzenek fel jól!

Debrecen, 2016. november 24. Belvárosi házak a párás, poros idõben Debrecenben 2016. november 24-én. A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke egymást követõ két napon, legalább két mérõállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecen, 2016. november 24.
Belvárosi házak a párás, poros idõben Debrecenben 2016. november 24-én. A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke egymást követõ két napon, legalább két mérõállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Jellemzően borult, párás, néhol ködös idő várható, csak átmenetileg, helyenként szakadozhat fel a felhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb néhol alakulhat ki jelentéktelen hószállingózás, ónos szitálás.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -2 és +3 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. december 17. -4,5 °C -4,6 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 19,3 °C (1989) legalacsonyabb hőmérséklet: -14,6 °C (1925)

Forrás: met.hu