Folytatódik a többnyire erősen felhős vagy borult idő

Folytatódik a többnyire erősen felhős vagy borult idő, az Alföld északi részén és a Nyugat-Dunántúlon lesz vékonyabb, időnként szakadozott a felhőzet.

Borult, felhős esős idő

A középső és a keleti megyékben ismétlődő esőre, záporra, helyenként zivatarra kell számítani, többfelé jelentős mennyiségű csapadékra, néhol felhőszakadásra van kilátás. A Nyugat-Dunántúlon viszont napközben jelentős eső már nem valószínű csak borult idő. Az északi, északnyugati szelet többfelé kísérik erős, a Dunántúlon és északkeleten néhol viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17, 23 fok között valószínű, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén 25, 26 fok is lehet. A Szécsény-Budapest-Baja vonalban várható a leghűvösebb.

esosido2

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Kedden országszerte csökken a felhőzet, keleten is megszűnik a csapadék, és ezt követően napos, száraz időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 28 fokról 28, 32 fokig emelkedik.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. augusztus 20. 23,0 °C +0,8 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 37,4 °C (2000) legalacsonyabb hőmérséklet: 6,6 °C (1949)

 

Forrás: met.hu