Folytatódik a nyár

A sok napsütés mellett főként a nyugati határnál és az Északi-középhegységben növekedhet meg olykor a gomolyfelhőzet, és fordulhat elő néhol zápor, zivatar, az ország nagyobb részén legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a napsütést.

A keleti, délkeleti szél napközben többfelé élénk lesz, átmeneti szélerősödés zivatar környezetében várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A déli órák környékén erős lesz az UV sugárzás, emiatt ajánlott ügyelni a bőrvédelemre! A meleg, párás idő megviselheti az érzékenyebb szervezetűeket.

Pollenjelentés
A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja a közepes tartományban alakul, de helyenként magas is lehet. A csalánfélék virágporának koncentrációja jellemzően közepes, pollenszórásuk azonban erősödik, egyre többfelé érheti el a magas szintet. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja általában alacsony marad, de helyenként közepes is lehet. Alacsony koncentrációban előfordulhat még a nyír, a kőris, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően a közepes-magas tartományban alakul.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.