Enyhe idő, hidegfront és záporok várhatóak

Hidegfront hat szervezetünkre. Az erre érzékenyeknél fejfájás, migrén, szédülés, ingerlékenység, fáradékonyság is jelentkezhet. Görcsös panaszok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Kezdetben fátyolfelhős lesz az ég, majd megvastagszik a felhőzet, és délelőtt az északnyugati határvidéken elvétve, délután főként a Dunántúlon és délen várható elszórtan eső, záporeső. Az egyre többfelé északnyugatira, nyugatira forduló szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

őszi levél

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Az időszak első felében sok lesz a napsütés, de csütörtökön eleinte délen még lehetnek erősen felhős körzetek. Szombaton a nap második felében határozott felhőzetnövekedés kezdődik, akkor még főleg csak északon és nyugaton, majd vasárnap másutt is többfelé alakul ki eső, zápor.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) csak vasárnap, az ország területének 40 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak elején és végén általában 5 és 12, a közepén -4 és +2 fok között változik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 8, 13 fokról 12, 17 fokra emelkedik.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. október 31. 7,2 °C -0,6 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 23,2 °C (2001) legalacsonyabb hőmérséklet: -9,5 °C (1920)

Forrás: met.hu