Dobó Ági és férje is megméretteti magukat a LovePlant kihívásban

„A mobilfüggők 10-es skáláján mi is listavezetők lennénk”

Évekkel ezelőtt egy étteremben ültünk kettesben, és azt vettük észre, hogy körülöttünk mindenki a telefonját nyomkodja, ahelyett, hogy egymással foglalkoznának, kommunikálnának. Ekkor beszéltük meg, és fektettük le azt a szabályt, hogy ha közös programunk van, vagy akár csak az étkezések során is csakis egymásra figyelünk. Próbáljuk tudatosan kezelni a dolgot, de azért őszinte leszek, néha mégis figyelmeztetnünk kell egymást. És mindketten úgy gondoljuk, hogy a másik foglalkozik többet a telefonjával” – meséli Dobó Ági.

A digitalizáció térhódítása persze nem csak Ágiékat érinti, egyre gyakrabban fordul elő az emberi kapcsolatokban, hogy a személyes kontaktust felváltja az online jelenlét. A Telenor Valentin-napján mutatta be a LovePlant-et, amely egy 30 napos kihívással próbálja felhívni a párok figyelmét arra, hogy nem szükségszerű, hogy a telefon elidegenítő eszköz legyen, és akár egy kapcsolat katalizátora is lehet, ha okosan, érzelmekkel telve használjuk, és nem csupán a praktikus dolgok megosztását intézzük el ily módon.

Mi legalább napi 2-3 alkalommal biztosan beszélünk egymással telefonon. Például minden reggel, mikor úton vagyunk az oviba és a suliba, Csabi, aki korábban indult el otthonról, felhív minket és megkérdezi, hogy kinek hogyan indult a napja. Miután a srácokat kitettem, én hívom fel, hogy elmeséljem, mi történt addig, és hogy nekem mik a terveim aznapra. Délután pedig, mikor újra összeszedtem a fiúkat, együtt hívjuk Apát, amit már ők maguk is kérnek, és mesélnek a napjukról, vagy megbeszélik, hogy legóznak vagy társasoznak-e este. Sokat ülünk autóban, így mi ezt az időt szeretjük beszélgetéssel kitölteni. Emellett vitathatatlan tény, hogy ha egy 10-es skálán vizsgálnánk a mobilfüggésünket, 10 pontot kapnánk, de azért mi tudatosan igyekszünk a mindennapjaink néhány területén korlátozni, vagy legalábbis okosan kezelni a használatát.

Dobó Ági párja, Kis Csaba inkább beszélni szeret, Ági gyakrabban küld üzenetet, jobban szeret pötyögni és rendszeresen használ emojikat is érzelmei kifejezésére. Ági nosztalgiával emlékszik vissza kapcsolatuk elejére, amikor még párja is „SMS-király” volt, és üzeneteiben számos kedves becenévvel illette szépségkirálynő kedvesét. Évek elteltével már együtt nevettek a sellőlány, királykisasszony, tündérke, ÁgiMági, Mágeszkoma és egyéb kedves neveken.

A LovePlant célja, hogy rámutasson, a kapcsolatokba bármikor érdemes visszahozni a kezdeti időszak izgalmát, egy kis flörttel, pozitív visszajelzésekkel, dicséretekkel, érzelmek verbális kifejezésével, közös élmények, programok szervezésével, felidézésével is. A projekt keretében párok jelentkezését várja a Telenor, megismerkedésük történetének leírásával. Közülük választják ki azokat, akik egy LovePlant okosnövényt kapnak, amely egy okostelefonos applikáción keresztül 30 napon át egy-egy apró kihívást ad a párnak. Ha a pár mindkét tagja sikeresen teljesíti a megmérettetéseket, az okoscserép gondosan megöntözi a növényt. A pontos feladatok minden résztvevőnél annak megfelelően alakulnak, hogy a párok tagjai a kihívás kezdetén mit jelöltek meg kapcsolati igényként.

„10 évnyi együttlét, és 2 gyermek után egy ilyen “játék” mindig vérpezsdítő, úgyhogy örömmel nevezünk be mi is a LovePlant gondozásába” – mondja Ági. – „Eleve nagyon szeretünk játszani, és ezt a kihívást is egyfajta játékként éljük meg, ami gyakorlatilag visszarepít minket az időben, és eszünkbe juttatja azt a csodálatos korszakát a kapcsolatunknak, amikor pillangók repkedtek a gyomrunkban, ha csak kijelezte a telefonunk a másik nevét, és remegő kézzel pötyögtük az érzelmekkel teli sorokat egymásnak, amikor minden szónak tétje volt, minden kérdésnek, és válasznak döntő ereje a jövőnkre nézve. Ezt sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni sajnos, hogy mennyire akartuk egymást, és beleszürkülünk a mindennapokba. Ezek az apró kis feladatok talán rég elfeledett érzéseket és szokásokat hozhatnak vissza az életünkbe, aminek köszönhetően a kapcsolatunk, az érzéseink szó szerint felfrissülhetnek!

Ágiék tehát gyermekes párként vágnak bele a kihívásba, de ez a 30 nap ugyanúgy hasznára válhat egy friss szerelmespárnak is, hiszen segít kialakítani a mindkét fél számára megfelelő, harmonikus kommunikációt.

Forrás: https://napidoktor.hu/index