Csendes, az ilyenkor szokásosnál kissé hűvösebb időben lesz részünk

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A szokásosnál kissé hűvösebb időben lesz részünk.

Hűvösebb idő, kevesebb csapadékkal

Éjszaka az Alföld nagy részén is csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék, de elsősorban a Salgótarján-Szeged vonal széles sávjában reggelig felhős maradhat az ég, és kisebb záporok is előfordulhatnak. Hajnalra a szélcsendes területeken foltokban köd is képződhet. Pénteken a napsütést a Dunától keletre csak kevés, a Dunántúlon pedig több felhő zavarhatja, egy-egy kisebb zápor is legfeljebb a nyugati határnál, illetve az Alföld középső területein fordulhat elő. Éjszakára az Alföld kivételével mindenütt legyengül a légmozgás, majd pénteken ismét többfelé megélénkül az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az Alföldön általában 10 és 14, másutt 6 és 10 fok között alakul, de a mélyen fekvő, szélcsendes területeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

idojaras1

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

A gomolyfelhő-képződés mellett általában sok napsütésre van kilátás, csupán szombaton a Dunántúlon lehet sok a felhő. Az időszak nagy részében csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar, hétfőn lehet ennél többfelé csapadék.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 7, 14, majd 12, 17 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 21, 26 fokról 24, 29 fok közé emelkedik.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. augusztus 10. 17,9 °C -4,4 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 37,9 °C (1946) legalacsonyabb hőmérséklet: 8,6 °C (1976)

Forrás: met.hu