Csapadékmentes, frontmentes csendes őszi időre számíthatunk

Napközben a köd, valamint az alacsonyszintű felhőzet fokozatosan zsugorodik, oszlik, de főként az Észak-Alföldön maradhatnak tartósan ködös, felhős körzetek, másutt jellemzően fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható sok napsütéssel.

A délkeleti szél elsősorban a Kisalföld térségében lesz élénk, néhol erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb az éjszaka, ott 6, 7 fok is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de a felhős, párás, ködös részeken 5 fok közelében marad, a nyugati határnál pedig 15 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

oszi-setany

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Többnyire erősen felhős lesz az ég, csak az időszak végén szakadozik fel nagy területen a felhőzet. Eleinte főként az ország délnyugati felén valószínű eső, záporeső, majd szórványosan alakul ki zápor, hózápor. Az időszak végén megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és +7 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 7, 13, majd 2, 6 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. november 22. 6,7 °C +3,1 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 18,5 °C (1911) legalacsonyabb hőmérséklet: -9,9 °C (1884)

Forrás: met.hu