Nyámnyila Nyúl és Bűvös Bubák a gyerekek új kedvence

Harmadik mesekönyve jelenik meg a népszerű írónak, Baley Endrének. A Nyámnyila Nyúl és a Bűvös Bubák című kötet egyaránt szól a gyerekeknek, s a nekik mesélő felnőtteknek.

Olyan világba kalauzolja olvasóit a mese, melyet minden felnőtt ismert valamikor, s a gyerekek is megtapasztalják nap mint nap.

nyámnyila-nyul“A négy főhős, Nyámnyila Nyúl, Sün Sára, Sas Sámuel, és Ememem, azaz Mókás Miklós Mókus kalandjaiból hamar kiderül, hogy egyikük sem tökéletes. Mint ahogy mi magunk sem. Nyámnyila félős, Sas Sámuel beszédhibás, Ememem szurkapiszka és fellengzős, míg Sün Sára magányos, gyakran mogorvának tűnő jellem. A közös cél – megtalálni a Nagy Duduát, és megszerezni a Bűvös Bubákot, aminek segítségével az emberek újra megértik és képessé válnak használni a gyermekek által beszélt “gali-gali nyelvet” – nemcsak összehozza, hanem az izgalmas kalandok során igazi csapattá kovácsolja őket. Megtanulják az elfogadást, saját korlátaik átlépésének lehetőségét, de legfőképp azt, hogy miként lehet mindenki egy közösségnek egyformán fontos tagja” – mesélte Baley Endre, a könyv szerzője.

Baley Endre leginkább gyerekeknek ír, bár számos felnőtteknek szóló írása is napvilágot látott már. A legkisebbeket Naff, az álommanó történetével örvendeztette meg elsőként, melyben Mayát, a hétéves kislányt a manó kalauzolja az álom világában, s ketten megannyi izgalmat élnek át együtt.

Sirály a tengerparton című verseskötete dallamosan, fülbemászóan mesél a kicsiknek a Fakopáncsról, a Kakukkról, a Kígyózenekarról és megannyi más, a gyerekeket foglalkoztató dologról.

Forrás: